Γεροπόταμος: Τα τελευταία λεπτά που έζησε η οικογένεια στο μοιραίο Ι.Χ

Κρήτη
Γεροπόταμος: Τα τελευταία λεπτά που έζησε η οικογένεια στο μοιραίο Ι.Χ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μαρτυρία του κ. Σταθοράκη που καθηλώνει: Ήταν αναπόφευκτο αυτό που έγινε

Για τη μοιραία νύχτα στο Γεροπόταμο που παρέσυρε στο θάνατο 4 ανθρώπους και τον αγώνα που έδωσαν να μείνουν ζωντανοί βλέποντας όμως ότι… πνίγονται, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV o εκπαιδευτής Οδήγησης, Γιώργος Σταθοράκης.

Σε συνθήκες απόλυτου πανικού τα θύματα έβλεπαν το αμάξι να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά προσπαθώντας να εκπέμψουν σήμα κινδύνου.

«Το αυτοκίνητο παρασύρεται από χείμαρρο με 4 ανθρώπους μέσα, οι οποίοι ήρθανε σε πολύ δύσκολη θέση. Έβλεπαν το αυτοκίνητο να παρασύρεται στα ορμητικά νερά  και εναγωνίως  προσπαθούν να εκπέμψουν σήμα κίνδυνου από ένα αυτοκίνητο που αν και όχι τόσο μικρό σε μέγεθος παρασύρεται σαν καρυδότσουφλο και ταυτόχρονα να προσπαθούν να βγουν από το αυτό για να σωθούν… Το ποτάμι έχει, ανοίγματα, στενέματα, λακκούβες , δέντρα  και καλάμια. Το αυτοκίνητο θα έπαιρνε σβούρες μέσα στον ποτάμι,  θα τούμπαρε και οι 4 άνθρωποι ήταν  κινούμενοι μέσα σε ένα όχημα προσπαθώντας με κάθε μέσο να σπάσουν τζάμια για να βγούνε…. και μην ξεχνάμε ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε σε αντίθετη φορά, από την φορά του ποταμού».

Ο κ.Σταθοράκης προσπάθησε να εξηγήσει το δραματικό χρονικό τεσσάρων ανθρώπων που στροβιλίζονταν στη δίνη των νερών μέχρι την τραγική κατάληξη.

Ο ίδιος διευκρίνισε: «Εκείνη τη στιγμή το νερό στην κοίτη ήταν ένα μέτρο τουλάχιστον ,σε ένα σημείο που κατεβαίνει με μεγάλη ορμή".

"Ο οδηγός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να το αποφύγει".

Η μαρτυρία του κ. Σταθοράκη είναι αποκαλυπτική.

«Με κύρια χαρακτηριστικά το απόλυτο σκοτάδι και την έντονη βροχή που περιόριζε κατά πολύ την ορατότητα τη μοιραία νύχτα όλα συνέβησαν όπως είπε μέσα σε λίγα λεπτά και με απίστευτη μανία.

Ξεκίνησαν και οδηγούσαν σε ένα δρόμο με περιορισμένη ορατότητα, δεν γνώριζαν την γεωμορφολογία της περιοχής δεν γνώριζαν ότι τον δρόμο στον οποίο κινούνταν διέσχιζε ένας χείμαρρος.

Έπεσαν θύματα δύο αρνητικών παραγόντων, το ένα ήταν  η άγνοια της περιοχής και το δεύτερο η έλλειψη πρόληψης. Δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα  για πρόληψη. Και η λέξη πρόληψη φαντάζει ανέκδοτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News