«Βενετία» η Φοινικιά – Πλημμύρισαν δρόμοι από τη δυνατή νεροποντή

Ηράκλειο
«Βενετία» η Φοινικιά – Πλημμύρισαν δρόμοι από τη δυνατή νεροποντή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ατελείωτα τα προβλήματα στην περιοχή σε κάθε κακοκαιρία...

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στη Φοινικιά μετά τη δυνατή νεροποντή που έπληξε την πόλη, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους αμέσως μετά την ισχυρή βροχόπτωση με τα αυτοκίνητα να κινούνται με τεράστια δυσκολία στην περιοχή από την διασταύρωση Φοινικιάς – Μαλάδων και σε όλο το δρόμο προς τη Φοινικιά.

Ωστόσο για τους πεζούς οι δρόμοι ήταν παντελώς απροσπέλαστοι αφού κανένας ενήλικας ή παιδί δε θα μπορούσε να περπατήσει μέσα σε δρόμους – «λίμνες», χωρίς πεζοδρόμια και γεμάτους λακκούβες.

Όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες και το βίντεο, που έστειλε αναγνώστης στο neakriti.gr, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με τεράστια δυσκολία και σε χαμηλές ταχύτητες αφού οι δρόμοι στη Φοινικιά θυμίζουν πλέον… Βενετία.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για τριτοκοσμικές καταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με φόντο τις κακοτεχνίες στους δρόμους, την έλλειψη αποχετευτικών και ομβρίων δικτύων καθώς και την έλλειψη δημοτικού φωτισμού.

Είναι ηλίου φαεινότερο, λοιπόν, ότι η Φοινικιά αντιμετωπίζει τακτικά φαινόμενα πλημμύρας σε ανάλογες βροχοπτώσεις με το πρόβλημα να χρονίζει και να είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για άμεσες και δραστικές λύσεις από τους αρμόδιους φορείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News