Ηράκλειο

Οι ομογενείς αγκάλιασαν την αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την Τάμπα

Στενή συνεργασία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα με το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με το ΙΤΕ

Με σημαντικές συνεργασίες σε επιστημονικό και επιχειρηματικό επίπεδο ολοκληρώθηκε το ταξίδι της αντιπροσωπείας του Δήμου Ηρακλείου στην Τάμπα της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Οι Έλληνες ομογενείς «άνοιξαν» μια μεγάλη «αγκαλιά» και υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία που ταξίδεψε από το Ηράκλειο στη μακρινή Φλόριντα στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου είχε σειρά επαφών με τους εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Τάμπα, καθώς και με την ομογένεια της περιοχής.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου. Από την εν λόγω συνάντηση προέκυψε συμφωνία της αμερικανικής σχόλης, με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης για στενή συνεργασία, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και την ανταλλαγή φοιτητών. Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα θα έρθουν στο Ηράκλειο τον προσεχή Σεπτέμβριο, προκειμένου να υπογράψουν το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία παρευρέθηκε σε φόρουμ για τον Πολιτισμό και την Επιχειρηματικότητα, όπου ο εκπρόσωπος του ΙΤΕ και διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Αρτέμης Σαϊτάκης πραγματοποίησε παρουσίαση αναφορικά με την πολύπλευρη δραστηριότητα του Ιδρύματος, αλλά και του Πάρκου που διευθύνει, ενώ τόνισε τα πιθανά οφέλη από μια ενδεχόμενη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντας. Από την δική της πλευρά, η εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Εβελίνα Μπάκιντα μίλησε για την -συνολική καθώς και για την γυναικεία- επιχειρηματικότητα στην Κρήτη.

Επίσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini παρουσίασε στους επιχειρηματίες της Τάμπα τις ευκαιρίες επένδυσης καθώς και την αναπτυξιακή δυναμική του τουριστικού τομέα στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γενικότερα και τόνισε τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της Παιδείας, μέσω της δημιουργίας κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία θα ωφελήσουν ιδιαίτερα τους μαθητές της Κρήτης, σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες και η ρομποτική.

Το ίδιο βράδυ, η αντιπροσωπεία του Δήμου, την οποία, απαρτίζουν εκτός από τους προαναφερθέντες, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ζαμπετάκης και η γιατρός Πελαγία Βελιγραδή, παρέστη στον ετήσιο χορό της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής. Μάλιστα, οι ομογενείς βράβευσαν τον Δήμαρχο Ηρακλείου, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.

Πολύτιμη συνδρομή, τόσο στις επαφές όσο και στην άρτια φιλοξενία των εκπροσώπων του Δήμου Ηρακλείου, είχαν οι τοπικές αρχές της Τάμπα, ο πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα Δημήτρης Σπάρος, ο πρόεδρος ΑΧΕΠΑ της Φλόριντας Γκας Πάρας και ο πρώην πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης.

«Ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας στις Η.Π.Α, έχοντας υπογράψει το σύμφωνο αδελφοποίησης με την Τάμπα και έχοντας προχωρήσει σε σημαντικές επαφές και συμφωνίες για ουσιαστική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πόλεις. Κυρίως, έχοντας νιώσει την αγάπη των Ελλήνων της ομογένειας, οι οποίοι μας αγκάλιασαν καθ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην Φλόριντα. Σε ό,τι αφορά στο Ηράκλειο, εμείς συνεχίζουμε την πολιτική της εξωστρέφειας και των διεθνών συνεργασιών. Το brand του Ηρακλείου διαρκώς ενισχύεται και τα οφέλη αυτής της πολιτικής είναι πολύπλευρα. Θεωρούμε ότι πλέον είναι και χειροπιαστά, αφού η πόλη μας προσελκύει διαρκώς περισσότερο τουρισμό, καθώς και σταδιακά μεγαλύτερο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου για το ταξίδι στην Τάμπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια