Ηράκλειο

Ξεκινούν οι εργασίες στο λιμάνι Χερσονήσου - Τι θα αλλάξει;

Πρόκειται και ένα έργο προϋπολογισμού 790.000 ευρώ

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες βελτίωσης της οδού Δημοκρατίας στο Λιμάνι Χερσονήσου, καθώς σήμερα υπέγραψε τη σχετική σύμβαση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης, Γιώργος Μεραμβελιωτάκης στο δημαρχείο στις Γούρνες με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε, κ. Αντώνη Ορφανάκη, παρουσία της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λιμ. Χερσονήσου, Κατερίνας Τσιχλή και της συντάκτριας της μελέτης του έργου, Στεφανίας Τζαγκαράκη, ΠΕ πολιτικού μηχανικού.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη βελτίωση της οδού Δημοκρατίας στο Λιμάνι Χερσονήσου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οδών Σανουδάκη (νότια) και την οδό (βόρεια) που βρίσκεται στο όριο του ρυμοτομικού σχεδίου Λιμάνι Χερσονήσου, συνολικού μήκους 400 μέτρων.

Η οδός θα έχει σταθερό πλάτος επτά μέτρα και θα επιστρωθεί με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας. Σε όλο το μήκος του δρόμου και όπου υπάρχουν κατασκευές εκτός ρυμοτομικής γραμμής, θα γίνονται καθαιρέσεις, προκειμένου να κατασκευαστούν τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του δρόμου. Στο όριο των πεζοδρομίων με το δρόμο θα τοποθετηθούν ειδικά χυτοσιδηρά εμπόδια, περίπου ανά δύο μέτρα.

Επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και οι εργασίες που απαιτούνται για τον φωτισμό της οδού, στην οποία προβλέπεται η τοποθέτηση μονόφωτων φωτιστικών σε ιστό ύψους έξι μέτρων. Με τις εργασίες ανάπλασης της οδού Δημοκρατίας, εκατέρωθεν του δρόμου, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια στα οποία θα δημιουργηθούν χώροι φύτευσης.

Να σημειωθεί ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 790.000 ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και η επίβλεψή του θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια