Ηράκλειο

Αλλάζουν δρομολόγια τα απορριμματοφόρα στο Ηράκλειο

Ακολουθεί και εκπαίδευση των οδηγών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναχάραξης των δρομολογίων των απορριμματοφόρων στο Δήμο Ηρακλείου.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η πιο σύντομη, πιο οικονομική και συνάμα αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας αποκομιδής.

Είχε προηγηθεί η πλήρης καταγραφή των θέσεων όλων των κάδων απορριμμάτων και των ισχυόντων δρομολογίων των απορριμματοφόρων στο σύνολο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και των ιδιαιτεροτήτων που η κάθε διαδρομή παρουσίαζε.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η εκπαίδευση των οδηγών, μια διαδικασία από την οποία θα καταγραφούν και πιθανές πρακτικές δυσλειτουργίες του προγράμματος, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα νέα δρομολόγια.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι ο εξορθολογισμός του συνόλου των δρομολογίων για να βελτιωθεί ο χρόνος και η αποδοτικότητα της διαδικασίας αποκομιδής. Ταυτόχρονα, μέσω του προγράμματος, θα καταγράφονται άμεσα και οι κατεστραμμένοι κάδοι για να γίνεται πιο γρήγορα η αντικατάστασή τους, ενώ μπορεί να προσαρμόζεται και η κίνηση των απορριμματοφόρων στις περιοδικές ιδιαιτερότητες κάθε οδού (π.χ. εκτέλεση έργων), έτσι ώστε να επιλέγονται οι καταλληλότερες διαδρομές.

Αφού δοκιμαστούν στην πράξη τα νέα δρομολόγια, θα ακολουθήσει και η σχετική ενημέρωση των δημοτών.

«Μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση που θα βοηθήσει την Υπηρεσία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο έργο που επιτελεί» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ένα σχέδιο που ξεκίνησε από το μηδέν και σήμερα μας δίνει τις τεκμηριωμένες λύσεις που αναζητούσαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που εργάστηκε στο πρόγραμμα και είμαι βέβαιος ότι με την  εφαρμογή του, η βελτίωση θα γίνει αισθητή απ’ όλους τους συμπολίτες μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια