Ηράκλειο

Μία επικίνδυνη στροφή... ενέπνευσε μαθήτριες του Γυμνασίου Βάμου

Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Βάμου καινοτομούν! - Η Έλενα, η Μαρία, η Διόνι και η Ναόμι, έλυσαν το… πρόβλημα διερχόμενων οδηγών μίας πολύ επικίνδυνης στροφής με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Μία κλειστή, απότομη και επικίνδυνη στροφή, κοντά στο σχολείο τους, ήταν η αφορμή για να εμπνευστούν τέσσερις μαθήτριες από το Γυμνάσιο Βάμου και να κατασκευάσουν μία συσκευή για να λύσουν το πρόβλημα διερχόμενων οδηγών.  

Η στροφή είναι πολύ επικίνδυνη και βρίσκεται στο δρόμο κοντά το σχολείο τους, ο δρόμος είναι στενός, χωρίς καθόλου ορατότητα, με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν οι μικρές εφευρέτριες να ελλοχεύει καθημερινά ο κίνδυνος ατυχήματος.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο βίντεο που δημιούργησαν και ανάρτησαν στο Facebook, μεγάλο πρόβλημα στο δρόμο και στη συγκεκριμένη στροφή… είναι τα μεγάλα οχήματα και κυρίως τα λεωφορεία.

Έξυπνο φανάρι διαχείρισης κυκλοφορίας

Οι μικρές εφευρέτριες η Έλενα, η Μαρία, η Διόνι και η Ναόμι, ονόμασαν τη συσκευή «Traffic Organizer».

Η συσκευή στηρίζεται στο Arduino και με έναν αισθητήρα απόστασης, ο οποίος ενεργοποιείται όταν περνούν μεγάλα οχήματα, δίνει εντολή στο relay να ανάψει ένα φανάρι σε μια πινακίδα, η οποία προειδοποιεί τον απέναντι οδηγό.

Ακούστε τις ίδιες να μιλούν με χαρά και υπερηφάνεια για τη… δημιουργία τους, ενώ αναλύουν το πρόβλημα, που λειτούργησε ως κίνητρο για να εμπνευστούν.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια