Αφημένη στο έλεός της αδιαφορίας η Νέα Αλικαρνασσός

Ηράκλειο
Αφημένη στο έλεός της αδιαφορίας η Νέα Αλικαρνασσός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματική καθημερινότητα - Δυσαρέσκεια από τους κατοίκους - Εικόνες για γέλια και για κλάματα στο τμήμα της παραλιακής

Λίγα μέτρα από το Κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στη Νέα Αλικαρνασσό και ο δρόμος θυμίζει αγροτική περιοχή.

Το οδόστρωμα εμφανίζει τέτοια επιβάρυνση που το πέρασμα ενός αυτοκινήτου, πολύ δε περισσότερο μηχανής αποδεικνύεται επικίνδυνο, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που το νερό της βροχής τις έχει καλύψει, προκαλώντας άμεσο πρόβλημα σε οδηγούς που ενδεχομένως είτε δεν γνωρίζουν το σημείο είτε προσπαθώντας να παρακολουθήσουν την πορεία τους πέφτουν πάνω τους, με το φόβο όχι απλά να καταστρέψουν τα οχήματα τους αλλά και να τραυματιστούν να είναι άμεσος.

Δίπλα σε ένα ακόμη αθλητικό χώρο, πιο σύγχρονο και πιο δημοφιλές, αφού φιλοξενεί μέχρι και αγώνες της εθνικής ομάδα μπάσκετ, η κατάσταση με τα μπάζα αλλά και τα σκουπίδια έχει και πάλι σπάσει ρεκόρ.

Χώματα, στρώματα, πεταμένα έπιπλα αλλά και κοινά απορρίμματα συνθέτουν το σκηνικό που με τις βροχερές ημέρες μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους οδηγούς που περνούν από το σημείο και δεν ξέρουν τι θα συναντήσουν, την ώρα που και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διαμαρτύρονται ότι οι σακούλες και τα χώματα καταλήγουν όταν η βροχή είναι δυνατή μέχρι τις αυλές των σπιτιών τους ακόμη και σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο.

Οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού όπως εξηγούν νιώθουν εγκαταλελειμμένοι καθώς βλέπουν καθημερινά τις ελλείψεις και αυτό τους προκαλεί εκνευρισμό και οργή.

Στο παραλιακό μέτωπο που καθημερινά κάνουν τον περίπατο τους μικροί και μεγάλοι, ο φωτισμός υπολειτουργεί, ενώ πολλές λάμπες είναι ανύπαρκτες την ώρα που οι κατολισθήσεις από το πρανές, κατεβάζουν μεγάλες πέτρες με κίνδυνο να χτυπήσουν κάποιον περαστικό, ενώ και οι στήλες φωτισμού, σκουριασμένες και παρατημένες όπως εξηγούν, γίνονται εστίες κινδύνου.

Τις τελευταίες ημέρες με τις βροχές ακόμη και απλά καθημερινά ζητήματα φαίνεται ότι απαιτούν  πολλές οχλήσεις για να ικανοποιηθούν. Όπως στην περίπτωση μεγάλου δέντρου σε κεντρικό δρόμο της περιοχής, που ρίχνει τμήματά των καρπών του στο πεζοδρόμιο τα οποία απειλούν τους πεζούς.

Ηλικιωμένες γυναίκες έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι κάτοικοι ήδη έχουν ενημερώσει την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου τα γραφεία της οποίας εδρεύουν  20 μέτρα από το σημείο, πλην όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει σπεύσει ή δεν έχει ενημερώσει τον αρμόδιο υπάλληλο για να κόψει τα επικίνδυνα τμήματα του φοίνικα πριν κάποιος πεζός τραυματιστεί σοβαρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News