Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Ηράκλειο: Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία και στην Κοινωνία

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, 6:00 μμ, Περιφέρεια Κρήτης

Θέματα ασφάλειας για τους εργαζομένους στο επίκεντρο της ημερίδας

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, το Σύλλογο Υπαλλήλων Ελλάδος/Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Αν Κρήτης, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία και στην Κοινωνία».

Πρόκειται για μία πολύ εκδήλωση που πραγματοποιείται στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα.

Τεχνικοί Ασφαλείας, επιστημονικά καταρτισμένοι σε θέματα Ασφάλειας στον Εργασιακό Χώρο, θα δώσουν απαντήσεις για το πώς μπορούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στον χώρο της Εργασίας τους, αλλά και ποιος ο ρόλος τους στην λήψη συγκεκριμένων μέτρων ασφαλείας.

Επίσης, οι ομιλητές θα αναφερθούν στην διαχείριση Κρίσεων και στην αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, ενώ ειδική αναφορά θα γίνει και στο Νομοθετικό Πλαίσιο, με εστίαση στον Ν. 3850/2010, που αφορά στην Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Ομιλητές θα είναι οι:

* Ανδρέας Στοϊμενίδης, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Πρόεδρος ΟΣΕΤΕΕ- ΣΤΥΕ, Διοίκηση ΓΣΕΕ, Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ΥΑΕ (EU-OSHA)

* Ινιωτάκης Πέτρος, Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος για Υγιεινή & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου.

* Καλογεράκη Αικατερίνη, Χημικός Μηχανικός, Επιθεωρήτρια Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ηρακλείου.

* Ασπιρτάκης Ιωάννης, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός MSc, Επιστ. Υπεύθυνος Εργοπρόληψη.

Συντονιστής της Εκδήλωσης θα είναι ο Ιωάννης Παπαδάκης, Πρόεδρος Σ. Τ. Υ.Ε. Ηρακλείου, Δ.Σ. ΟΣΕΤΕΕ

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια