Η Ελένη Μαράκη προϊσταμένη του ΚΕΣΥ

Ηράκλειο
Η Ελένη Μαράκη προϊσταμένη του ΚΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρόκληση η τοποθέτηση στο ΚΕΣΥ»

Προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης είναι από χθες η Ελένη Μαράκη, η οποία είναι διδάκτωρ της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρόεδρος του ΙΑΚΕ και σχολική σύμβουλος.

Το ΚΕΣΥ είναι μια νέα δομή με πολυδιάστατες αρμοδιότητες, στην οποία ενσωματώνονται οι υφιστάμενες δομές ΚΕΔΔΥ, ΣΣΝ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΠΛΗΝΕΤ, που αποσκοπεί στην παροχή υποστήριξης στο σύνολο της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας της περιοχής ευθύνης τους στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ. Η “Νέα Κρήτη” επικοινώνησε με την κ. Μαράκη, η οποία δεν έκρυψε πως είναι μια θέση με αρκετές ευθύνες.

«Η τοποθέτησή μου στο ΚΕΣΥ είναι μια πρόκληση, η οποία έγινε μετά από τις τελευταίες κρίσεις που έγιναν σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης. Είναι μια θέση με αρκετές ευθύνες. Η δομή του ΚΕΣΥ είναι μια δομή διευρυμένη με πολυδιάστατες αρμοδιότητες. Για μένα είναι μεγάλη πρόκληση να ανταποκριθώ, τη στιγμή που μπαίνει στη συζήτηση ο επαναπροσδιορισμός και ο ανασχηματισμός των δομών εκπαίδευσης. Για μένα προσωπικά, η κατασταλαγμένη εμπειρία τόσο στην Εκπαίδευση, όσο και η δεκαετή θητεία μου στη θέση της σχολικής συμβούλου θεωρώ ότι θα με βοηθήσουν και θα ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να φανώ αντάξια των προσδοκιών των υπαλλήλων, των συναδέλφων, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων που περιμένουν να λυθούν σοβαρά προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News