Ηράκλειο

Εγκαίνια για τη νέα Ιχθυαγορά του Ηρακλείου

Η νέα ψαραγορά στεγάζεται σε ισόγειο επιφάνειας 627,48τ.μ

Εγκαινιάστηκε, όπως ήταν και προγραμματισμένο, η νέα Ιχθυαγορά του Δήμου Ηρακλείου η οποία στεγάζεται εντός του χώρου της Κεντρικής Λαχαναγοράς.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, αλλά και πολλά άλλα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια.

Με τα εγκαίνια, λοιπόν, μπήκε τέλος σε ένα πάγιο αίτημα για την πόλη του Ηρακλείου. 

Η νέα Ιχθυαγορά στεγάζεται σε ισόγειο επιφάνειας 627,48τ.μ που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικοπέδου της Νέας Λαχαναγοράς και ανακατασκευάστηκε πλήρως, από την κοινοπραξία «Ένωση ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ – Δολαψάκης ΑΤΕ», με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας,  και με την συνδρομή του Τμήματος Περιβάλλοντος, όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με το κτίριο της νέας Ιχθυαγοράς, ανακατασκευάστηκε και ο βιολογικός καθαρισμός της Λαχαναγοράς, ο οποίος δεν λειτουργούσε.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε:

«Ένα πρόβλημα δεκαετιών για το κέντρο της πόλης, λύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Ηράκλειο απέκτησε μια σύγχρονη Ιχθυαγορά, την οποία είχε ανάγκη ενώ και οι κάτοικοι της οδού Καρτερού και των γύρω δρόμων επιτέλους θα ανακουφιστούν από την ταλαιπωρία που υπέστησαν για χρόνια, εξαιτίας της παρουσίας της συγκεκριμένης δραστηριότητας στην περιοχή τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Οπωροπωλών Ηρακλείου Μιχάλη Κονσολάκη για την βοήθειά του, όλους τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ που συνεργάστηκαν αρμονικά, τους ανθρώπους της εταιρείας “Δολαψάκης ΑΤΕ” που συνέπραξε με την ΔΕΠΑΝΑΛ στην ανακατασκευή του κτιρίου, καθώς και τους εργαζομένους του Δήμου που έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Όλοι οι παραπάνω, ο καθένας αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογούσε, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτό το πολύ σημαντικό έργο».

Σχόλια