default-image

Φοινικιά: Φόβοι για πλημμύρες - Μεγάλο «αγκάθι» το κυκλοφοριακό

Ηράκλειο
Φοινικιά: Φόβοι για πλημμύρες - Μεγάλο «αγκάθι» το κυκλοφοριακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία, αλλά χωρίς ανταπόδοση - Μεγάλο «αγκάθι» το κυκλοφοριακό

Για αδιαφορία και εγκατάλειψη και από τη νυν δημοτική αρχή Ηρακλείου κάνουν λόγο επιχειρηματίες στο βιοτεχνικό πάρκο Φοινικιάς Μαλάδων οι οποίοι αναφέρονται στα άλυτα και διαχρονικά προβλήματα, τα οποία διογκώνονται με την πάροδο των χρόνων.

Προσφέρουν στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Πληρώνουν δημοτικά τέλη και φόρους, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, όμως η ανταπόδοση από τη Λότζια είναι όπως υποστηρίζουν μηδενική.

Ο λόγος για τους εκατοντάδες επιχειρηματίες στο βιοτεχνικό τρίγωνο Φοινικιάς - Μαλάδων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα άλυτα εδώ και χρόνια προβλήματα, με το κυκλοφοριακό να αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι».

Κάνουν λόγο για τριτοκοσμικές καταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με φόντο τις κακοτεχνίες στους δρόμους, την έλλειψη αποχετευτικών και ομβρίων δικτύων, την έλλειψη δημοτικού φωτισμού και όχι μόνο, με τον Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς - Μαλάδων να προειδοποιεί με δυναμικές αντιδράσεις όπως η μη πληρωμή των δημοτικών τελών.

Για μια ακόμη φορά, επαναφέρουν στο προσκήνιο τα αιτήματα για:

*Τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη συμβολή της οδού Χριστομιχάλη Ξυλούρη με τη γέφυρα που οδηγεί στον Άγιο Ιωάννη Χωστό, 

*Τη κατασκευή μικρής γέφυρας στην έξοδο από τον ΒΟΑΚ προς τη Φοινικιά στο ρέμα Χρυσοβαλάντου, η οποία θα αποσυμφορήσει τη κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή και που θα δώσει τη δυνατότητα εισόδου στον ΒΟΑΚ στη κατεύθυνση προς Ρέθυμνο, πριν τις ράμπες εξόδου στο Γιόφυρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News