Στο εδώλιο του Εφετείου ο 57χρονος για το φονικό στο Μπιτζαριανό

Ηράκλειο
Στο εδώλιο του Εφετείου ο 57χρονος για το φονικό στο Μπιτζαριανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβιώνει η υπόθεση δολοφονίας του κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει σε μερικές ημέρες η υπόθεση δολοφονίας του κτηνοτρόφου, Ανδρέα Κανάκη, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από το όπλο ενός 57χρονου - σήμερα - Κρητικού, τον Μάρτιο του 2016, σε περιοχή έξω από το Μπιτζαριανό Ηρακλείου, κοντά στο Καστέλι Πεδιάδος.

Ο 57χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών, θα καθίσει την ερχόμενη Τετάρτη, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Το φονικό είχε λάβει χώρα το απόγευμα της 22ης Μαρτίου του 2016, έξω από το χωριό Μπιτζαριανό, κοντά στο Καστέλι Πεδιάδος. Εκείνη την ημέρα, ο 58χρονος Ανδρέας Κανάκης έπεφτε νεκρός, δεχόμενος μια σφαίρα στο κεφάλι από τον 57χρονο. Θύτης και θύμα φέρονται να είχαν κτηματικές διαφορές μεταξύ τους.

Η πολύκροτη υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό τον Ιούλιο του 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει τότε ένοχο τον 57χρονο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών. Ωστόσο, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της «ανάρμοστης συμπεριφοράς των θυμάτων» (κατά πλειοψηφία 4-3), το οποίο ουσιαστικά ήταν αυτό το οποίο “έσπασε” τα ισόβια για τον καταδικασθέντα.

Μερικές ημέρες μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Επισημαίνεται ότι η έφεση που ασκήθηκε αφορούσε μόνο στο σκέλος της χορήγησης του ελαφρυντικού στον 57χρονο. Έτσι, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της ερχόμενης Τετάρτης, θα γίνει από «μηδενική βάση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News