default-image

«Ποτέ την Κυριακή» - Κλειστά σήμερα τα καταστήματα

Κρήτη
«Ποτέ την Κυριακή» - Κλειστά σήμερα τα καταστήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες Κυριακές τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά σύμφωνα με το νόμο

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα καταστήματα στο Ηράκλειο με απόφαση του εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό εδώ και μέρες ο σύλλογος έχει ενημερώσει επιχειρηματίες αλλά κυρίως  καταναλωτές που είχαν σκοπό να κατέβουν στο κέντρο συνδυάζοντας τη βόλτα με τα ψώνια τους ενδεχομένως.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις τον  Νοέμβριο στην πόλη μας αλλά ούτε και Κυριακή ανοικτά.

Τα καταστήματα της πόλης μας έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα της νέας σεζόν κι οι καταναλωτές μπορούν να βρουν μεγάλη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές».

Και στα Χανιά τα καταστήματα είναι κλειστά

Σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος δεν υφίσταται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, καθώς  στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είχε οριστεί ως ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος η 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν κατά τις παρακάτω οκτώ (8) Κυριακές:

1) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων

2) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων

3) Την Κυριακή των Βαΐων

4) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους και

5) Δύο Κυριακές συνολικά κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων

 Με απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), προκηρύσσεται πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων, σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

«Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών,  μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.

Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας θα συνεχιστεί διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε  τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με νέα Πανελλαδική Απεργία στις 4/11/2018.

Καλούμε τα σωματεία μας και τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά την  απεργιακή μάχη ενάντια στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 4 Νοεμβρίου.»

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News