Μ.Λέκκας: Βελτιώνεται και ζεσταίνει ο καιρός

Ηράκλειο
Μ.Λέκκας: Βελτιώνεται και ζεσταίνει ο καιρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρασύρθηκε κι ο δημόσιος μηχανισμός από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο για τον κυκλώνα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από σήμερα σε όλη την Ελλάδα περιμένει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, εξετάζοντας τα νεώτερα δεδομένα , όπως ο ίδιος είπε στον 98.4.

Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες κι ο υδράργυρος λίγο στην Κρήτη καθώς ο Νοτιάς θα διαδεχθεί την Τετάρτη το Βοριά, αν και οι εναλλαγές των ανέμων θα είναι συχνές.

Αναφορικά με τα όσα διανεμήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, τον υπερβάλλοντα ζήλο κάποιων να βλέπουν κυκλώνες σε όλη την Ελλάδα, το φόβο που έσπειραν στους πολίτες αντί να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις έντονες καιρικές συνθήκες, είπε ότι δυστυχώς παρασύρθηκε σε αυτό το ρεύμα ο Δημόσιος Μηχανισμός όπως και η ΕΜΥ   πιστεύοντας σε ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο του προγνώστη-μετεωρολόγου.

Η κακοκαιρία πάντως με τον ανέτοιμο μηχανισμό της πολιτείας έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε Φθιώτιδα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Σποράδες, ενώ στο μαντούδι Εύβοιας αγνοούνται δύο άνθρωποι. Εντοπίστηκε σε νησίδα ο 27χρονος που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Άγιο είχαν τα παιδάκια σε νηπιαγωγείο των Εξαμιλίων στην Κόρινθο, όταν ένα μεγάλο δέντρο, ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και έπεσε μέσα στην αυλή, μπροστά στην είσοδο του σχολείου.

Η Πυροσβεστική μέσα σε δύο ημέρες δέχθηκε  1.800 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News