Αγνόησαν τις αντιδράσεις και «πέρασαν» τον ΑΠΕ για το Πολιτιστικό

Ηράκλειο
Αγνόησαν τις αντιδράσεις και «πέρασαν» τον ΑΠΕ για το Πολιτιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κι αν είχε προηγηθεί θυελλώδης συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο, με άγριο «σφυροκόπημα», αντιδράσεις διαμαρτυρίας και προειδοποιήσεις εκ μέρους σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου του Πολιτιστικού!

Τι κι αν είχαν προηγηθεί το  προηγούμενο διάστημα «φωνές» περί άστοχου, αμφιλεγόμενου, παράδοξου έως και επικίνδυνου για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου χειρισμού!

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και επισημάνσεις, η  διοίκηση της ΔΕΠΤΑΗ, «πατώντας» στη πλειοψηφία της, πέρασε τελικά από το Δ.Σ. τον επίμαχο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών για τη β’ φάση του Πολιτιστικού που έχει ανάψει «φωτιές», καθώς δεν συνάδει με την εγκεκριμένη μελέτη, προβλέπει νέα παράταση  του έργου και επιφέρει συνάμα και οικονομική αναθεώρηση ύψους χιλιάδων ευρώ.

Η απόφαση υπέρ του ΑΠΕ πέρασε  κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ της ΔΕΠΤΑΗ. Καταψήφισαν 3 μέλη του Δ.Σ., συγκεκριμένα οι Αλέκος Λαζαρίδης (εκπρόσωπος της παράταξης των Ανοιχτών Οριζόντων), ο Ζαχαρίας Ασσαριωτάκης (εκπρόσωπος της παράταξης των Ενεργών Πολιτών),  και η Χαρά Τριαματάκη (παραιτηθείσα πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης).

Η συνεδρίαση κύλησε σε αρκετά φορτισμένο κλίμα. Στην αρχή μάλιστα υπήρχε μεγάλη ένταση. Τα μέλη  αντιπολίτευσης χτύπησαν «καμπανάκι» για τους χειρισμούς, με τον Ζαχαρία Ασσαριωτάκη να καλεί επιτακτικά τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ να δώσει απαντήσεις επί της «ταμπακιέρας».

Επί των τεχνικών δηλαδή ενστάσεων και ερωτηματικών που του έθεσαν, την ώρα που ο Μηνάς Καπετανάκης και άλλα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. θέλησαν να εστιάσουν τη κουβέντα σε πολιτική  κατεύθυνση, απαντώντας στα «πυρά» με αιχμές περί αντιπολιτευτικής διάθεσης των μελών του Δ.Σ. που καταψήφισαν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News