Ηράκλειο

Οι γονείς θα... πληρώσουν το λίφτινγκ στο κολυμβητήριο

Πέντε ευρώ ζητά το ΕΑΚΗ και προκάλεσε αντιδράσεις σε σωματεία και γονείς

Παραπάνω χρήματα θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς των παιδιών τα οποία αθλούνται στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου «Λίντο».

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του κολυμβητηρίου «Λίντο», κ. Λένα Λογοθέτη, η Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ), σκοπεύει να επιβάλει σε όλους τους αθλούμενους του «Λίντο» το ποσό των 5 ευρώ (ανά άτομο) για την ατομική χρήση του χώρου.

Όπως ανέφερε η κ. Λογοθέτη, μιλώντας στο neakriti.gr, τα Σωματεία δεν δύνανται να καταβάλλουν εκείνα το προαναφερθέν ποσό των 5 ευρώ, καθότι ήδη καταβάλλουν μίσθωμα στο ΕΑΚΗ για τη χρήση της πισίνας και των λοιπών εγκαταστάσεων του «Λίντο».

Οι γονείς, από την πλευρά τους, δηλώνουν αναστατωμένοι, με την κ. Λογοθέτη να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κολύμβηση απευθύνεται σε πάρα πολλά παιδιά του Ηρακλείου - και όχι μόνο στα παιδιά που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό - καθώς αποτελεί το βασικότερο μέσο προκειμένου να μάθουν τα παιδιά να κολυμπούν με ασφάλεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Λογοθέτη, πέρα από τη μηνιαία συνδρομή που πληρώνουν οι γονείς στα εκάστοτε αθλητικά Σωματεία, τα ποσά που καλούνται να πληρώνουν οι γονείς ολοένα και αυξάνονται, με αίτημα τους να είναι η εύρεση άλλης χρηματοδότησης, για το ποσό των 5 ευρώ, από πλευράς ΕΑΚΗ.

Το ΕΑΚΗ για το γεγονός που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Η πρόεδρος του ΕΑΚΗ κ. Μαρία Καλουδιώτη, μιλώντας στο neakriti.gr δηλώνει πως αυτά τα πέντε ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς είναι για «ατομική χρήση του χώρου και είναι απαραίτητα προκειμένου να προχωρήσει το λίφτινγκ που γίνεται στο “Λίντο”».

Η ίδια τονίζει πως πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσό μπροστά στα όσα προσφέρει στο κάθε άτομο ξεχωριστά το κολυμβητήριο, ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «τα χρήματα που λαμβάνει το ΕΑΚΗ από το Λίντο, επιστρέφουν στο Λίντο. Δεν επωφελούνται άλλες εγκαταστάσεις».

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχε εφαρμοστεί η καταβολή του ποσού των 5 ευρώ στο ΕΑΚΗ, όμως τότε, το ποσό αυτό κατέβαλλαν τα Σωματεία, πράγμα το οποίο, βέβαια, δεν μπορεί να καταστεί εφικτό - αυτή τη φορά - καθώς τα Σωματεία πληρώνουν ήδη μίσθωμα στο ΕΑΚΗ.

Πάντως, αυτό το Σάββατο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του κολυμβητηρίου «Λίντο» καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο (Θύρα 1), στις 4 το απόγευμα, προκειμένου να υπάρξει και σχετικό ψήφισμα, ούτως ώστε να ληφθεί επίσημη απόφαση αναφορικά με την καταβολή του ποσού των 5 ευρώ στο ΕΑΚΗ.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια