default-image

6ο Συνέδριο νόσου Alzheimer: Ο ασθενής με άνοια ως πρόσωπο και ως αξία

Ηράκλειο
6ο Συνέδριο νόσου Alzheimer: Ο ασθενής με άνοια ως πρόσωπο και ως αξία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεπτέμβριος, ο Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer, κάθε τρία δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον κόσμο διαγιγνώσκεται με άνοια.

Το 6ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Ενεργό και Υγιή Γήρανση θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο στις 27 έως 30 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Galaxy, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Εταιρεία νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Ν. Ηρακλείου «Αλληλεγγύη» συμβάλλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους που ζουν με άνοια.

Με στόχο και ελπίδα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με άνοια - νόσο Alzheimer και των οικογενειών τους, διοργανώνει το 6ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Ενεργό και Υγιή Γήρανση «Ο ασθενής με άνοια ως πρόσωπο και ως αξία» από 27-30 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο (ξεν. Galaxy), με την συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Τρίτη ηλικία - Τρίτη ζωή».

Η έκθεση θα λάβει χώρα σε ξεχωριστή αίθουσα, έκθεση φωτογραφίας του μέλους της αλληλεγγύης, φυσικοθεραπευτή και βραβευμένου καλλιτέχνη φωτογράφου κ. Στέφανου Πατεράκη, με θέμα «Τρίτη ηλικία - Τρίτη ζωή».

(Αίθουσα MEZZO, Ξενοδοχείο Galaxy, 27-30 Σεπτεμβρίου 2018, Ηράκλειο)

Μουσικο-Θεατρική παράσταση «Γνώση και φως στο Alzheimer»

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου το Σάββατο 29.9. και ώρα στις 21.30, η «Αλληλεγγύη» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καταλαγαρίου με ευαισθησία και ενσυναίσθηση, παρουσιάζουν την μουσικο-θεατρική παράσταση «Γνώση και φως στο  Alzheimer» με ελεύθερη είσοδο, στο Κηποθέατρο Πύλη της Βηθλεέμ.

Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News