Ηράκλειο

Στέρεψαν οι βρύσες, αλλά και η υπομονή των πολιτών - Δύσκολος Σεπτέμβρης

Περικοπές στην ύδρευση μέσω του Αποσελέμη… έφεραν και διακοπές στην υδροδότηση σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η μη τροφοδοσία νερού από τον Αποσελέμη σε μία σειρά περιοχών της πόλης του Ηρακλείου με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των πολιτών σε περιοχές όπως η Φοινικιά, αλλά και η ΟΑΣΗ.

Λόγω της μείωσης αυτής παρουσιάστηκαν προβλήματα ομαλής τροφοδοσίας, κάτι που είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΗ αρχές Αυγούστου ότι θα γίνει, καθώς όπως τόνιζε: «Το Ηράκλειο σταματά να τροφοδοτείται με νερό από το Φράγμα Αποσελέμη και παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του νερού».

Ωστόσο η αγανάκτηση των πολιτών είναι μεγάλη, καθώς όπως αναφέρει και κάτοικος της Φοινικιάς, εδώ και τρεις ημέρες η συγκεκριμένη περιοχή που μένει, είναι χωρίς νερό και αυτό, όπως ο ίδιος αναφέρει, «δεν αντέχεται…».

Σταγόνα νερού ωστόσο δεν είχαν εδώ και τρεις ημέρες και στην ΟΑΣΗ, με τους κατοίκους και εκεί να αγανακτούν ωστόσο σήμερα και αργά το απόγευμα, επανήλθε η υδροδότηση κανονικά στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κάτοικος της Φοινικιάς κ. Μ.Σ., ανέφερε στο neakriti.gr, ότι «τρεις ημέρες δεν έχουμε σταγόνα, ούτε για να πλυθούμε». Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο «συμβαίνει από την αρχή του καλοκαιρινού. Κάθε δύο με τρεις ημέρες δεν έχουμε νερό και ενώ καλούμε στο τηλέφωνο της αρμόδιας υπηρεσίας για να μας δοθεί μία απάντηση, πότε επιτέλους τρέξει νερό στις βρύσες μας, κανείς δεν απαντά», αναφέρει ο πολίτης.

Ο κ. Μ.Σ., οικογενειάρχης με δύο παιδιά και με πολλές ανάγκες μέσα στο σπίτι αισθάνεται αγανάκτηση, αλλά και απογοήτευση, από την όλη κατάσταση, μα πάνω απ’ όλα «αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας», όπως μας εξομολογήθηκε.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιάννη Ρασούλη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από τότε που… χάσαμε τον Αποσελέμη, έχουμε χάσει και το δίκτυο που δίναμε νερό από την μία περιοχή στην άλλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα», τόνισε.

Ο κ. Ρασσούλης επεσήμανε πως «αυτός ο μήνας θα είναι δύσκολος, καθώς περιοχές της πόλης θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα υδροδότησης. Τα κυβικά νερού που παίρναμε από τον Αποσελέμη δεν μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το νερό είναι συγκεκριμένο και προσπαθούμε να το μοιράσουμε. Γίνεται μια διαχείριση η οποία είναι δύσκολη. Αυτό που παρακαλούμε και τους πολίτες είναι να κάνουν μία λογική χρήση», τόνισε ο κ. Ρασσούλης στο neakriti.gr.

 

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ ανέφερε τα εξής:

«Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 έπαυσε η τροφοδοσία του δικτύου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου από το Φράγμα Αποσελέμη.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο δίμηνο (Ιούλιο – Αύγουστο), μετά από παύση 2 περίπου μηνών (Μάιος - Ιούνιος), ο Ο.Α.Κ. τροφοδοτούσε τη ΔΕΥΑΗ με 200 m3/ώρα.

Λόγω της μείωσης αυτής ενδεχομένως να παρουσιαστούν προβλήματα ομαλής τροφοδοσίας εστιασμένα στο κέντρο και τις περιοχές Παπανδρέου – Πλαστήρα κ.λ.π.

Η ΔΕΥΑΗ παρακαλεί τους δημότες των περιοχών αυτών να συνδράμουν το έργο της Επιχείρησης καταναλώνοντας με περίσκεψη και αποφεύγοντας την σπατάλη νερού».

 

Σχόλια