Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: «Έκαψαν» τον Μεσαρίτη οι συνομιλίες

Ηράκλειο
Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: «Έκαψαν» τον Μεσαρίτη οι συνομιλίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

30χρονος φέρεται να πιάστηκε από τον "κοριό" της ΕΛ.ΑΣ. να συνομιλεί με τον "κοντό"

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν τελικά χθες οι τρεις από τους συνολικά έξι άνδρες που συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξαρθρώθηκε από τις τοπικές διωκτικές Αρχές. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο αλλοδαποί και ο ένας εκ των τεσσάρων Κρητικών συλληφθέντων.

Πρόκειται για έναν 30χρονο από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, ο οποίος αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες, έναν άνδρα από το Ιράκ, αλλά και τον 36χρονο από τη Συρία (σ.σ. ο “κοντός”), ο οποίος φέρεται ως ηγετικό στέλεχος του “πυρήνα” Κρήτης του επίμαχου κυκλώματος. Στον αντίποδα, μετά το πέρας των απολογιών, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και οι τρεις άνδρες από την ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων.

Ειδικότερα, στους συγκεκριμένους τρεις κατηγορούμενους επιβλήθηκε ο όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα. Εξάλλου, και οι τρεις κλήθηκαν να καταβάλουν χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ, για να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News