Κίνδυνος - θάνατος: Οδηγοί «πετάγονται» στην εθνική οδό μέσα από τις μπάρες

Ηράκλειο
Κίνδυνος - θάνατος: Οδηγοί «πετάγονται» στην εθνική οδό μέσα από τις μπάρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην παλιά εθνική οδό στη Σταλίδα, οδηγοί παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην παλιά εθνική οδό στη Σταλίδα, αφού στις προστατευτικές μπάρες υπάρχουν κενά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αναμφισβήτητα ενέχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με τους οδηγούς να παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα.

Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους… Ένας οδηγός δίκυκλου βρίσκεται στη μέση της μπάρας και περιμένει να δει πότε… δεν θα περνάει αυτοκίνητο προκειμένου να βγει κι αυτός στο δρόμο και να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Ζερβάκη, πρώην πρόεδρο της Ένωσης Φιλοξενία και μέλος του ΔΣ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο οποίος και έστειλε τις φωτογραφίες: «Σε κάποια σημεία της παλιάς εθνικής οδού έχουν κόψει τις προστατευτικές μπάρες που υπήρχαν πολλές δεκαετίες τώρα για να δημιουργήσουν, προφανώς παράνομες, εισόδους και εξόδους. Ποιος το έκανε;».

Ο Δήμος Χερσονήσου, από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωρίζει το πρόβλημα και θα προχωρήσει στην αποκατάσταση αυτών των σπασμένες προστατευτικές μπάρες προκειμένου να τις αποκαταστήσει άμεσα.

Γιατί όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, υπάρχει κίνδυνος – θάνατος.

Υπόγειες διαβάσεις πεζών κάτω από την παλιά εθνική οδό

Ο κ. Ζερβάκης σε άλλο σημείο της επιστολής του κάνει λόγο για τις υπόγειες διαβάσεις πεζών που έχουν ανοιχτεί «χωρίς καμία απολύτως μελέτη»:

«Στην περιοχή έχουν ανοιχτεί υπόγειες διαβάσεις πεζών, κάτω από την παλιά εθνική οδό, σε σημεία που υπήρχαν μικρά γεφυράκια ομβρίων, χωρίς καμμιά απολύτως μελέτη, χωρίς καμμιά απολύτως απόφαση. Μάλιστα, έχουν ανοιχτεί σε μεγαλύτερο βάθος από ότι ήταν προηγουμένως, με αποτέλεσμα και τα θεμέλια τους να αποκαλυφθούν και το όλο βάθος να είναι χαμηλότερα από ότι οι παράπλευροι δρόμοι της παλιάς εθνικής οδού. Τις εργασίες αυτές τις εκτέλεσαν ιδιώτες εργολάβοι, χωρίς να εμφανιστεί κανένας υπεύθυνος μηχανικός του Δήμου. Μόνο ο τοπικός πολυπράγμων επιστάτης σύμβουλος του δήμου εμφανίστηκε και εδώ. Στα ίδια σημεία είναι εκτεθειμένα καλώδια ρεύματος; Έχουν κόψει την σιδερένια (γαλβανιζέ) σωλήνα που συνδέει με ρεύμα τα φωτιστικά τις παλιάς εθνικής οδού με φλεξίμ και έχουν συνδέσει το καλώδιο ρεύματος με μονωτική ταινία».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένες διαβάσεις έχουν γίνει αυτεπιστασία του Δήμου και αποκλειστικά για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως όντως υπήρχαν γεφυράκια ομβρίων, ωστόσο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μελέτες και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πεζούς που περνούν.

Το μόνο που μένει είναι τα εμφανή προβλήματα, που είναι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι σπασμένες και … θανάσιμες μπάρες στην παλιά εθνική οδό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News