Απίστευτο: Με λουκέτα σε ομπρέλες «καβατζώνουν» θέσεις στην παραλία της Λυγαριάς

Ηράκλειο
Απίστευτο: Με λουκέτα σε ομπρέλες «καβατζώνουν» θέσεις στην παραλία της Λυγαριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και στην Κρήτη φαίνεται ότι έφτασαν τα περιστατικά… «κλειδώματος» ομπρελών, αλλά και καρεκλών, που σημειώνονται σε ολόκληρη τη χώρα

Μπορεί να μην το πιστεύει κανείς με την πρώτη ματιά, όμως είναι πραγματικότητα και συμβαίνει στην παραλία της Λυγαριάς του Νομού Ηρακλείου…

Λουόμενοι τοποθετούν ομπρέλες και καρέκλες θαλάσσης ή ξαπλώστρες, ακόμη και… τραπεζάκια στην παραλία της Λυγαριάς, κλειδώνουν τα παραπάνω προσωπικά τους αντικείμενα με αλυσίδες και λουκέτα και, κατά αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζουν μια… «μόνιμη» θέση - κυριολεκτικά - μια «ανάσα» από τη θάλασσα.

Τις «κλειδώνουν» από το Μάρτιο!

Το περιστατικό σημείωσε στο neakriti.gr πολίτης, ο οποίος σχολιάζει ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί καταπάτηση του δημοσίου χώρου. Όπως ανέφερε ο κ. Στέλιος Πορτοκαλίδης, επικαλούμενος εργαζόμενο της περιοχής, οι συγκεκριμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες ανήκουν σε κατοίκους της Λυγαριάς, οι οποίοι, μάλιστα, τις… κλειδώνουν στην παραλία από το Μάρτιο!

Σύμφωνα με την κ. Εύη Αποστολάκη, Πρόεδρο της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου Μαλεβιζίου «Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.», δηλαδή της Δημοτικής Επιχείρησης που είναι αρμόδια για τα ζητήματα των παραλιών, το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι γνωστό στη Δημοτική Αρχή.

12 περιστατικά αυτή τη στιγμή στη Λυγαριά

Όπως ανέφερε η κ. Αποστολάκη, μιλώντας στο neakriti.gr, η Δημοτική Επιχείρηση έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με το συγκεκριμένο φαινόμενο - παρότι δεν αποτελεί ζήτημα δικής της αρμοδιότητας. Σύμφωνα με την ίδια, έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις στους αρμοδίους και από τα 45 περιστατικά με… «κλειδωμένες» ομπρέλες και ξαπλώστρες που υπήρχαν στην παραλία της Λυγαριάς, τώρα σημειώνονται, περίπου, 12 τέτοια περιστατικά.

Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο ζήτημα, η κ. Αποστολάκη, σχολίασε ότι κανείς - είτε είναι κάτοικος της περιοχής, είτε όχι - δεν έχει δικαίωμα να καταπατά την κτηματική περιουσία, καθώς, ούτε συμβάλει στα έξοδα της Δημοτικής Επιχείρησης για την συντήρηση και καθαριότητα της παραλίας, ούτε, φυσικά, και μισθώνει μέρος της παραλίας, ώστε να μπορεί να τοποθετεί μόνιμα, εκεί, τα προσωπικά του αντικείμενα.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται σε αρκετές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας, με την κ. Αποστολάκη να αναφέρει ότι οι Αστυνομικές Αρχές έχουν παρέμβει σε σχετικά περιστατικά και στην παραλία της Λυγαριάς. Πάντως, όπως τόνισε και ο κ. Πορτοκαλίδης, είναι σημαντικό τέτοια φαινόμενα να καταγγέλλονται από τους πολίτες, ώστε αυτές οι… «συνήθειες», που παρατηρούνται - πλέον - και στην Κρήτη, να αλλάξουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News