Ηράκλειο

Γέμισαν τρύπες το χωριό για να βρουν τη βλάβη στο νερό

Ο Άγιος Σίλας έχει γίνει... σουρωτήρι, με τις τρύπες να καλύπτονται πρόχειρα για να περνούν οχήματα και πεζοί.

Χωρίς νερό έχει μείνει ο μισός Άγιος Σίλας, με τη ΔΕΥΑΗ να σκάβει, να έχει γεμίσει κρατήρες τον οικισμό, αλλά να μην μπορεί ως τώρα να βρει την αιτία του κακού για τη βλάβη που έχει προκύψει εδώ και μια ολόκληρη εβδομάδα!

Από την περασμένη Παρασκευή συνεργείο της ΔΕΥΑΗ προσπαθεί να ανακαλύψει σε ποιο σημείο υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού, βλάβη που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς νερό αρκετά σπίτια.

Μια ακόμα τεράστια λακκούβα ανοίχτηκε χθες πάνω στον κεντρικό δρόμο, χωρίς και πάλι να βρεθεί το επίμαχο σημείο, και με το συνεργείο να συνεχίζει σήμερα το σκάψιμο λίγο παρακάτω. Η περιοχή έχει γίνει... σουρωτήρι, με τις τρύπες να καλύπτονται πρόχειρα για να περνούν οχήματα και πεζοί. Σύμφωνα με τον υδρονομέα της περιοχής κ. Καλλονάκη, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού κόπηκε μια σωλήνα ύδρευσης, με αποτέλεσμα να περάσουν στη ροή χώματα και πέτρες που έφραξαν σε άγνωστο σημείο το υπόγειο δίκτυο.

«Έχουμε ένα πρόβλημα εδώ στον Άγιο Σίλα με το νερό. Παρουσιάστηκε πρόβλημα με τη σωλήνα από ζημιά που έγινε από μηχάνημα του Δήμου. Πέρασαν φερτά υλικά μέσα. Προσπαθούμε να ξεφράξουμε τη σωλήνα που είναι φραγμένη από τη περασμένη Παρασκευή. Έχουμε σκάψει σε 4 διαφορετικά σημεία. Δεν έχουμε βρει δυστυχώς ακόμα το πού έχει γίνει η ζημιά», ανέφερε ο κ. Καλλονάκης.


Ωστόσο, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Σίλα, Μαρία Κυπράκη, περιγράφει τα γεγονότα με διαφορετική χρονική τοποθέτηση, αποσυνδέοντας τη ζημιά που προκάλεσε το τσαπάκι του Δήμου από την εμφάνιση της βλάβης στην ύδρευση.

«Η πληροφόρηση αυτή, ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω μηχανήματος του Δήμου, είναι λανθασμένη. Το τσαπάκι του Δήμου ήρθε επιτέλους στην περιοχή μας για να καθαρίσει τους αγροτικούς δρόμους την Τρίτη. Η βλάβη παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ. Δεν έχει καμία σχέση το ένα γεγονός με το άλλο», υπογράμμισε η κ. Κυπράκη και πρόσθεσε: «Έχω ενημερώσει και προφορικά, και με SMS, και εγγράφως τον πρόεδρο κ. Ρασούλη και τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΗ. Δεν είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή να περνούν τόσες ημέρες και να μην μπορούμε να εξακριβώσουμε πού είναι η ζημιά».

Η ροή και η πίεση του νερού μειώθηκαν σε πολλά σπίτια, που παίρνουν νερό με το σταγονόμετρο, και με τα νοικοκυριά που υδρεύονται από ντεπόζιτα να παραμένουν μια ολόκληρη εβδομάδα με τις βρύσες στεγνές.


Κάλυψαν το κενό με κάδο...

Τέσσερις “κρατήρες” καταμεσής του χωριού

Από την περασμένη Παρασκευή προσπαθεί το συνεργείο της ΔΕΥΑΗ να ανακαλύψει σε ποιο ακριβώς σημείο υπάρχει η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τέσσερις κρατήρες έχουν ανοιχτεί μέχρι στιγμής, με τον τελευταίο να βρίσκεται καταμεσής του κεντρικού δρόμου του χωριού. Ακόμα και ένας κάδος απορριμμάτων έχει επιστρατευτεί για να καλυφθεί το κενό και να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Μετά την παρέμβαση που έδωσε νερό σε αρκετά από σπίτια, η τρύπα έκλεισε πρόχειρα, με προοπτική να ανοίξει και πάλι την επόμενη μέρα. Σήμερα έχει προγραμματιστεί να ανοιχτεί μία ακόμα τρύπα πάνω στον δρόμο, με το συνεργείο να είναι αισιόδοξο ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να βρει το πρόβλημα και να αποκαταστήσει τη ζημιά. Αν και η επόμενη επιχείρηση αποβεί άκαρπη, το συνεργείο θα συνεχίζει να σκάβει τον Άγιο Σίλα έως ότου εντοπιστεί το σημείο της βλάβης.

Σχόλια