Ηράκλειο

Ψεκασμοί στη Φλωρίδα για τα κουνούπια

Ψεκασμοί στη Φλωρίδα μετά τις αποκαλύψεις της ΚΡΗΤΗ TV.

Με τον πληθυσμό των κουνουπιών να έχει φέτος πολλαπλασιαστεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των όψιμων βροχοπτώσεων, συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησής τους σε 3.500 χιλιάδες καταγεγραμμένες εστίες σε ολόκληρη την Κρήτη.

Η νέα εστία που δημιουργήθηκε μετά τη μόλυνση από λύματα στον Καρτερό αποτελεί σημείο άμεσης επέμβασης των υπηρεσιών που εκτελούν ψεκασμούς, όπως μεταδόθηκε από το δελτίο της “ΚΡΗΤΗ TV”.


Για την επιτυχία του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, όπως τονίστηκε, οι ίδιοι οι δημότες θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης σε ιδιωτικούς χώρους, αλλά και ατομικά μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Νίκο Καμπάνη, το πρόβλημα των κουνουπιών αφορά στην υγεία όλων των πολιτών, με την Κρήτη να μην έχει κανένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου και μόνο δύο περιπτώσεις ασθενών με ελονοσία, οι οποίοι ωστόσο είχαν κολλήσει τη νόσο πριν φθάσουν στο νησί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν εξουδετερωθεί οι μόνιμες εστίες μόλυνσης δίπλα από ποτάμια στο Ηράκλειο, με την όποια όχληση και διαμαρτυρία των κατοίκων να οφείλεται σε ενδοοικιακές εστίες που δημιουργούνται από στάσιμα νερά.

Πατητήρια, βαρέλια, χαντάκια, ανοικτές αποχετεύσεις, φραγμένες υδρορροές, ντεπόζιτα, δεξαμενές, δοχεία και άλλα αντικείμενα, που συγκρατούν νερό, αποτελούν εστίες εκκόλαψης των εντόμων οι οποίες πρέπει να εκκενώνονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια