Ηράκλειο

Το μεγαλείο της Κρητικής ψυχής στο Μάτι

Το μεγαλείο της Κρητικής ψυχής απέδειξαν ακόμη μια φορά οι Κρητικοί. Αυτή τη φορά, το «μάθημα ζωής» δόθηκε από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών του Δήμου Μαλεβιζίου, «Μαλβαζία», τα οποία βρέθηκαν στο Μάτι Αττικής, έχοντας ένα στόχο: Τα χέρια τους να βρεθούν στη διάθεση των συνανθρώπων μας που υποφέρουν, όπως ήταν και το σύνθημά τους.

Στις 6 Αυγούστου, τέσσερα μέλη του Συλλόγου, και συγκεκριμένα η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μαλεβιζίου κ. Άννα Φραντζεσκάκη, ο κ. Νίκος Δασκαλάκης, η κ. Ευγενία Μαζαράκη, η κ. Ελίζαμπεθ Καμαρίτη και η κ. Τόνια Δαφέρμου, αναχώρησαν αεροπορικώς με προορισμό τις κατεστραμμένες περιοχές στο Μάτι και το Νέο Βουτζά.

Τα μέλη του Συλλόγου, πριν από τα ξίδι τους, είχαν ήδη επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Ραφήνας και όπως χαρακτηριστικά είχαν αναφέρει στο neakriti.gr: «Αν θέλουν να σκάψουμε, θα σκάψουμε. Αν θέλουν να μοιράσουμε τρόφιμα, θα τα μοιράσουμε. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Επιστρέφοντας, λοιπόν, στις αποσκευές τους δεν είχαν μόνο συγκλονιστικές εμπειρίες - που θα θυμούνται για μία ζωή, δεν είχαν μόνο το αίσθημα ανιδιοτέλειας, αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, αλλά και δεκάδες εικόνες από το Μάτι «σήμερα», δεκάδες εικόνες από την ολοκληρωτική καταστροφή - υλική και ψυχική - που υπέστησαν οι κάτοικοι της περιοχής, τις οποίες και «μοιράστηκαν» στη σελίδα τους στο Facebook.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια