Ηράκλειο

Τυμπάκι: Από τη Ναζιστική ισοπέδωση στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη

Εκδήλωση αφιερωμένη στη ναζιστική ισοπέδωση, στην ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη από την Πολιτεία Τυμπακίου, θα λάβει χώρα την Κυριακή 12 Αυγούστου και ώρα 20:30 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Τίτου Τυμπακίου.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση με τίτλο «Τυμπάκι – Από τη Ναζιστική ισοπέδωση στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη», θα προβληθεί ταινία διάρκειας 40 λεπτών με μαρτυρίες κατοίκων του Τυμπακίου, που βίωσαν την ισοπέδωση και την Κατοχή.

Στην ταινία εμφανίζονται οι:

Ελένη Βογιατζάκη, Άννα Επταμηνιτάκη, Ιωάννης Καπετανάκης, Ουρανία Καπετανάκη, Κλεάνθη Κολυμπιανάκη, Αικατερίνη Μαλεφιτσάκη, Γρηγόρης Μαλεφιτσάκης, Νικόλαος Μανιαδάκης, Αυγούστα Σοφουλάκη, Καλλιόπη Τζειρανάκη, Ανδρέας Χριστοδουλάκης, Μαρία Χριστοδουλάκη, Μαρία Ψωμαδάκη.   

Ομιλητές της εκδήλωσης:

  • κ. Εμμανουήλ Γ. Χαλκιαδάκης, Διδάκτωρ Ιστορίας Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. & Διδάσκων (Ε.ΔΙ.Π.) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Π.Τ.Δ.Ε.),

 με τίτλο «Το Τυμπάκι και ο Ρόμελ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

  • κα. Ευλαβία - Μαρία Φασομυτάκη, Οικονομολόγος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ,

με τίτλο «Τυμπάκι: Από την οικονομική καταστροφή την περίοδο της Κατοχής σε πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης».

Μουσικός επίλογος με επιλογές από τραγούδια των μεγάλων συνθετών Μάνου Χατζιδάκη, Μίκυ Θεοδωράκη  και Σταύρου Ξαρχάκου από τους Μανώλη και Αλέξανδρο Κανακάκη.

                                                                                                  

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια