default-image

Μνημόνια συνεργασίας ΙΤΕ-ΤΕΙ Κρήτης

Ηράκλειο
Μνημόνια συνεργασίας ΙΤΕ-ΤΕΙ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα, το ΤΕΙ Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας υπογράφηκαν σήμερα μνημόνια συνεργασίας παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητή κ. Κώστα Φωτάκη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας που πρόκειται να αναπτύξουν, προβλέπεται μεταξύ άλλων από κοινού οργάνωση διδακτορικών σπουδών, αναβάθμιση του αγροκτήματος του ΤΕΙ στο Ηράκλειο και επαναλειτουργία όλων των Γεωργικών Σχολών της Κρήτης.

Η υπογραφή του δύο μνημονίων πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ στο Ηράκλειο. Τα μνημόνια υπογράφουν ο πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης, καθηγητής κ. Νικόλαος Κατσαράκης, και ο πρόεδρος του ΙΤΕ, καθηγητής κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητή κ. Κώστα Φωτάκη.

Για μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία, που ανοίγει δρόμους για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης. «Μαζί με το Πανεπιστήμιο έχουμε οργανώσει αρκετά μεταπτυχιακά προγράμματα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, υπογράφουμε προγραμματική συμφωνία με το ΤΕΙ Κρήτης, η οποία αφορά καταρχήν μεταπτυχιακά προγράμματα και διδακτορικές διατριβές. Θέλουμε να ενισχύσουμε όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού», υπογράμμισε ο κ. Ταβερναράκης.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αναβάθμιση του αγροκτήματος του ΤΕΙ, μια έκταση που ξεπερνά τα 100 στρέμματα, καθώς στόχος είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αγροδιατροφή στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Εκεί σχεδιάζεται να ενταχθούν δράσεις που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από επιδεικτικούς αγρούς και ρομποτικά συστήματα υποστήριξης των καλλιεργειών, βιολογικές καλλιέργειες, μέχρι δράσεις που σχετίζονται με τη Μοριακή Βιολογία και τη Γενετική. Προβλέπεται, παράλληλα, επαναδραστηριοποίηση όλων των Γεωργικών Σχολών της Κρήτης. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας κ. Ταβερναράκης, «είναι σημαντικό και για την τοπική οικονομία της Κρήτης που βασίζεται στο πλέγμα της αγροδιατροφής να υπάρξει επαναδραστηριοποίηση στον τομέα αυτό. Το ΤΕΙ έχει μια μακρά παράδοση στην εκπαίδευση και έρευνα σε θέματα αγροδιατροφής, και μην ξεχνάμε ότι είναι από τα υψηλότερου επιπέδου ΤΕΙ της χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News