Ορκίστηκε... γιατρός ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, Μύρων Κτιστάκης

Ηράκλειο
Ορκίστηκε... γιατρός ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, Μύρων Κτιστάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων Κτιστάκης, που χειροτονήθηκε πριν από μία εβδομάδα, προχθές ορκίστηκε... ως νέος γιατρός!

Ήταν ο ένας από τους 95 αποφοίτους της Ιατρικής που ορκίστηκαν στο πλαίσιο της 87ης τελετής ορκωμοσίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκτός από τα πτυχία στους 95 αποφοίτους της Ιατρικής, πτυχία απονεμήθηκαν και σε 16 διδάκτορες και 19 αποφοίτους Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών. Η ορκωμοσία του Μητροπολίτη Μύρωνος Κτιστάκη ως γιατρού ήρθε ακριβώς μία εβδομάδα μετά τη χειροτονία του ως Μητροπολίτη. Δηλαδή την Τετάρτη 11 Ιουλίου χειροτονήθηκε και στις 18 ορκίστηκε γιατρός!

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Οδυσσέας Ιωάννης Λ. Ζώρας, και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρων, πτυχιούχος πλέον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τίτλο ομιλίας «Η ιερότητα της ζωής και η ευθύνη του γιατρού».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρης Βαβουρανάκης, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου, απένειμε το καθιερωμένο «Βραβείο Αριστείας» στους πρώτους σε βαθμολογία από τους αποφοιτούντες της Ιατρικής Σχολής, κ.κ. Χριστίνα Κουματζιά του Νικολάου και Νικόλαο Σαριδάκη του Χαραλάμπους, οι οποίοι συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας (9,13).

Απονεμήθηκε επίσης το βραβείο στη μνήμη του γιατρού της Πνευμονολογικής Κλινικής, Δημήτρη Βασιλάκη, στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής με την καλύτερη εργασία με θέμα «Καταδυτική Ιατρική», κ.κ. Βασιλική Γεωργοπούλου του Αριστείδη και Μυρτώ Κονιδάκη του Γεωργίου.

Συνολικά στα 33 χρόνια από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν αποφοιτήσει 1.939 άτομα, έχουν ανακηρυχτεί 864 διδάκτορες και 761 είναι οι απόφοιτοι προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.

Το μουσικό σχήμα «ΙΑΜΑ» του Μουσείου Ιατρικής, το οποίο αποτελείται από μια ομάδα από ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μουσικούς από τον χώρο της Υγείας, πλαισίωσε μελωδικά την τελετή ορκωμοσίας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ιωάννης Λ. Ζώρας, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κωνσταντίνος Μαμουλάκης, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. κα Ελένη Μαυρομμάτη, η αναπλ. υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. κα Ελένη Γιακουμάκη, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιάννης Τασσόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιάννης Φανουργιάκης, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ κ. Γεώργιος Βελεγράκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρης Βαβουρανάκης, ο τέως διοικητής του ΠΑΓΝΗ και τέως βουλευτής Λασιθίου κ. Νίκος Κοκκίνης, μέλη της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλη της Κοσμητείας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητές, γονείς και φοιτητές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News