default-image

Εφευρετικοί αετονύχηδες, χρησιμοποιούν ρεύμα χωρίς να πληρώνουν

Ηράκλειο
Εφευρετικοί αετονύχηδες, χρησιμοποιούν ρεύμα χωρίς να πληρώνουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν στόχο να γλιτώσουν το ρεύμα και να μην πληρώσουν τις μονάδες που θα καταναλώσουν, όμως η τελευταία πρακτική που κυκλοφορεί  ευρέως και στην Κρήτη απειλεί άμεσα τη ζωή ατόμων που ζουν μέσα σε σπίτια που αφαιρέθηκε ο ουδέτερος από το κύκλωμα.

Την αποκάλυψη κάνει το μέλος της διοίκησης και γραμματέας του ΕΚΗ Γιάννης Βρέντζος ο οποίος δεν έκρυψε την αγωνία του για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια πρακτική.

Με τη βοήθεια επαγγελματιών, από τα κυκλώματα αφαιρείται όπως τόνισε ο κ. Βρέντζος ο ουδέτερος και έτσι δεν αποτυπώνεται η κατανάλωση ρεύματος. Όταν όμως σε περίπτωση βλάβης το ρεύμα αρχίσει να κυκλοφορεί και έρθει σε επαφή με μεταλλικά στοιχεία που συνδέονται με νερό, ο κίνδυνος είναι άμεσος και απειλητικός.

Μετά από στενή παρακολούθηση που έχει γίνει και προσοχή στα μετρήσιμα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί αρκετές αφαιρέσεις ουδέτερων, κάτι που ήδη έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία που διεξάγει επιτόπιους ελέγχους κόβοντας τσουχτερά πρόστιμα σε όσους αψηφώντας τον κίνδυνο λειτουργούν με τέτοια απερισκεψία.

Σε ότι αφορά πάντως το νέο τρόπο που βρήκαν οι καταναλωτές ή τους προτάθηκε για να γλιτώσουν από το κόστος του ρεύματος, εκείνο που ξεκαθάρισε ο κ. Βρέντζος είναι ότι δεν αξίζει να ρισκάρουν τις ζωές των οικογενειών τους, ζητώντας ανοιχτά και από τους ηλεκτρολόγους και το σωματείο τους να πάρει θέση, πριν να είναι αργά και καταγραφούν θύματα λόγω του τρόπου αυτού τον οποίο χρησιμοποιούν κάποιοι για να πετυχαίνουν τη ρευματοκλοπή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News