Αθλητές του στίβου από όλη τη χώρα στην Κρήτη

Ηράκλειο
Αθλητές του στίβου από όλη τη χώρα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητές του στίβου από όλη την Ελλάδα θα έρθουν και φέτος στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο και θα συμμετάσχουν στα «31α Κνώσεια 2018».

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές,  την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές ενότητες Χανίων, Ρεθύμνης, το Δήμο Ηρακλείου, το Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου  και  με  την υποστήριξη της Δημοτικής  Επιχείρησης Ανάπτυξης  Αθλητισμού Ηρακλείου και του Ε.Α.Κ.Η., διοργανώνει τους αγώνες στίβου  «31α ΚΝΩΣΕΙΑ 2018», οι οποίοι θα διεξαχθούν το Σάββατο 9 Ιουνίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο (Δρόμοι, Άλματα, Ρίψεις - Σφαίρα, Δίσκος, Ακόντιο), αλλά και στο Στάδιο «Ελευθερίας» (Ρίψεις - Σφύρα).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στους αγώνες, έχουν δικαίωμα  συμμετοχής μόνο οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών» και είναι γεννημένοι - ες το 2005 και οι μεγαλύτεροι – μεγαλύτερες.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το 2006 και οι μικρότεροι- μικρότερες.

Οι αθλητές – αθλήτριες μπορούν να συμμετέχουν στα αγωνίσματα, με την προϋπόθεση ότι τα αγωνίσματα αυτά έχουν τις ίδιες προδιαγραφές – προϋποθέσεις με τα αγωνίσματα που συμμετέχουν στους διασυλλογικούς αγώνες.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι  αθλητές – τριες θα δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη γραμματεία των αγώνων 60΄ πριν από την έναρξη κάθε αγωνίσματος, παρουσιάζοντας απαραίτητα το δελτίο τους.

1) Το αρχικό και τα διαδοχικά ύψη στα αγωνίσματα του ύψους  και επί κοντώ θα καθοριστούν από το τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων σε συνεργασία με τους προπονητές των σωματείων.

2) Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί στίβου 2018 - 19.

3) Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Ιατρικές εξετάσεις

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία.

Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με στόχο τη στήριξη των αγωνιστικών εκδηλώσεων του στίβου της Κρήτης, αλλά  και των δρομικών αγωνισμάτων μεγάλων αποστάσεων, στα πλαίσια των αγώνων ΚΝΩΣΕΙΑ, θα διοργανώσει και  αγώνα  5.000 μ. για τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες Άνδρες και Γυναίκες, που έχουν γεννηθεί τα έτη  2000 – 1999 …και για τους  μεγαλύτερούς – μεγαλύτερες.

Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται στην γραμματεία των αγώνων την ημέρα διεξαγωγής τους, μέχρι και 30΄πριν από την έναρξης του αγωνίσματος που είναι προγραμματισμένη στις 19.35.

Για τη συμμετοχή στα 5.000 μ είναι απαραίτητες οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν στη γραμματεία των αγώνων σχετική υπεύθυνη δήλωση, ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό και σε κάθε περίπτωση αγωνίζονται με προσωπική τους ευθύνη.
  2. Να συμμετέχουν στην κάλυψη μέρους των οργανωτικών εξόδων των αγώνων καταβάλλοντας, με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής, οικονομική συμμετοχή 5 ευρώ στη γραμματεία των αγώνων.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News