Ηράκλειο

Η διαχείριση του νερού αντικείμενο ημερίδας

Απαιτούνται λύσεις χωρίς να «Χαϊδεύουμε αυτιά»

Η Περιφέρεια Κρήτης και Αποκεντρωμένη η Διοίκηση Κρήτης συνδιοργανώνουν ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» αύριο Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 στις 18.00 το απόγευμα στη Συνεδριακή Αίθουσα της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Η ημερίδα περιλαμβάνει  αξιόλογες εισηγήσεις επί του θέματος με τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη να λέει στο Ράδιο 98,4 ότι πλέον απαιτούνται λύσεις που δεν θα χαϊδεύουν τα αυτιά κυρίως των μεγάλων χρηστών νερού.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εισήγηση του ιδίου έχει ως θέμα: «Νέο Θεσμικό πλαίσιο για την Ενιαία Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων», Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου.
 «Η ποιότητα των υδάτων στην Περιφέρεια Κρήτης: Παρακολούθηση και Προστασία» Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας.
 «Οι ΔΕΥΑ στη νέα εποχή και τα άλλα προβλήματα που πρέπει να διαχειριστούν», Γεώργιος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
"Η ανομβρία στην Κρήτη και μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας" Μαρίνος Κριτσωτάκης , Γεωλόγος MSc, PhD, Διευθυντής Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης Δ/νση Υδάτων.
 «Η ορθολογική χρήση του νερού. Μια διαχρονική απαίτηση, μια σύγχρονη ανάγκη. Πως; Ποιοί;» Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Κρήτης.
 «Το υδρολογικό ισοζύγιο της Κρήτης ως βάση για την ενημέρωση, κατανόηση και αντιμετώπιση της λειψυδρίας» Νίκος Νικολαϊδης, Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης.
«Η Επαναχρησιμοποίηση Επεξεργασμένων Λυμάτων ως Εργαλείο Μείωσης των Επιπτώσεων της Λειψυδρίας και Βελτίωσης του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος της Γεωργικής Παραγωγής», Θρασύβουλος Μανιός, Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.
 «Ασύρματοι αισθητήρες χαμηλού κόστους χωρίς μπαταρία για έξυπνη γεωργία», Άγγελος Μπλέτσας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης.
Με ενδιαφέρει ο Δήμος Ηρακλείου
Το ενδιαφέρον του για το Δήμο Ηρακλείου επανέλαβε ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 διευκρινίζοντας ωστόσο πως ακόμα δεν έχει ληφθεί η απόφαση.

 

 

 

Σχόλια