Ξυπνούν μνήμες για τον σπουδαίο γιατρό - Διπλό μνημόσυνο για την οικογένεια Καραντινού

Κρήτη
Ξυπνούν μνήμες για τον σπουδαίο γιατρό - Διπλό μνημόσυνο για την οικογένεια Καραντινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπληρώθηκαν κιόλας 40 μέρες από τον θάνατο του σπουδαίου γιατρού του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου και πρώην δημοτικού συμβούλου,Γιώργου Καραντινού που έφυγε ανήμερα της Πρωτομαγιάς και ενώ βρισκόταν για προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι λίγες μέρες νωρίτερα ωστόσο είχε φύγει από την ζωή και η μητέρα του, Σοφία Καραντινού.

Τόσο η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, αλλά και η ιατρική κοινότητα και γενικότερα η κοινωνία του Ηρακλείου βυθίστηκε στο πένθος με τις πληγές από τον χαμό του γιατρού και της μητέρας του να παραμένουν μέχρι και σήμερα αγιάτρευτες.

Την ερχόμενη Κυριακή ,στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στις Δαφνές, στις 8.30 το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο για την Σοφία και το Γιώργο Καραντινό.

Πώς συνέβη το δυστύχημα στο Άγιο Όρος

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς, η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, αλλά και στην ιατρική-επιστημονική κοινότητα της Κρήτης.

Ο 62χρονος εν ενεργεία αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου βρισκόταν στο Άγιον Όρος μαζί με φίλους του, στο πλαίσιο προσκυνηματικής επίσκεψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κακό συνέβη όταν ο 62χρονος διέσχιζε μαζί με την παρέα του το μονοπάτι, το οποίο συνδέει τις Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας και Αγίου Γρηγορίου.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο αναισθησιολόγος έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα, από ύψος περίπου 8 με 9 μέτρων και να τραυματιστεί θανάσιμα

Το τραγικό συμβάν δεν άργησε να μαθευτεί και γρήγορα βύθισε στο πένθος την οικογένεια του 62χρονου –και όχι μόνο. Κι αυτό καθώς ο εκλιπών υπήρξε επί οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη δημοτική παράταξη του Γιάννη Κουράκη. 

Ο  Γιώργος Καραντινός υπήρξε ένας αγαπητός και αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος –εκτός των άλλων- ήταν πάρα πολύ καλός γιατρός. Ο εκλιπών χαρακτηρίστηκε ακόμη ως ιδιαίτερα ευγενικός και φιλικός άνθρωπος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News