«Καμπάνες» για τις… βαλίτσες με τα 150 κιλά λαθραίου καπνού

Ηράκλειο
«Καμπάνες» για τις… βαλίτσες με τα 150 κιλά λαθραίου καπνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε βαλίτσες με 148 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο πλοίο της γραμμής Ηράκλειο-Πειραιάς, από δύο άνδρες.

«Καμπάνες»… δύο ετών επιφύλασσε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στους δύο άνδρες που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, στο λιμάνι του Ηρακλείου, για σχεδόν 150 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ.

Ο 64χρονος κι ο 58χρονος οδηγήθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να δικαστούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο 58χρονος ήταν το άτομο το οποίο μετέφερε την ποσότητα του λαθραίου καπνού στην Κρήτη από την… Ιορδανία, όπου είχε ταξιδέψει το προηγούμενο διάστημα.

Οι πέντε βαλίτσες που περιείχαν τα 148 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο πλοίο της γραμμής Ηράκλειο-Πειραιάς, από τον ίδιο τον 58χρονο, αλλά και τον 64χρονο συγκατηγορούμενό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος ισχυρίστηκε ενώπιον της Έδρας ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει τον παράνομο καπνό λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχους αμφότερους τους κατηγορούμενους, επιβάλλοντάς στον κάθε έναν από αυτούς ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News