Ηράκλειο

Η επίσκεψη στην Κνωσό του πρίγκιπα Καρόλου και της Δούκισσας Καμίλα

Στο Μινωικό  ανάκτορο της Κνωσού, βρίσκεται το πριγκιπικό ζεύγος, το οποίο και τους υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η γενική γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ. Μαρία Βλαζάκη.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα ξεναγηθεί στις αρχαιότητες για μία περίπου ώρα, την ώρα που θα υπάρχουν μάλιστα χιλιάδες επισκέπτες στο ανάκτορο.

Κατόπιν σχετικής επιθυμίας του πρίγκιπα Καρόλου το ανάκτορο της Κνωσού δεν έκλεισε για τους υπόλοιπους επισκέπτες, ωστόσο ως μέτρο ασφαλείας που έχει ληφθεί, το πριγκιπικό ζεύγος θα ακολουθήσει άλλη διαδρομή ξενάγησης στο ανάκτορο.

Μάλιστα το πριγκιπικό ζεύγος ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετο,  χαιρετίζοντας  πολίτες και επισκέπτες που ήταν στην Κνωσό, σπάζοντας το πρωτοκόλλο. Ενω μικροί μαθητές που έτυχε να επισκεφθούν την Κνωσό δεν έκρυψαν τον ενθουσιαμό τους που είχαν την ευκαιρία να  συναντήσουν τον πρίγκιπα Κάρολο και την Δούκισα Καμίλα.

Όπως υπογράμμισε νωρίτερα στην ΚΡΗΤΗ TV,  η υπουργός Πολιτισμού κ.Κονιόρδου , το γεγονός ότι η χώρα μας είναι ασφαλής προορισμός αποδεικνύεται από την αύξηση των επισκεπτών, αναφερόμενη και στην επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα στην Ελλάδα.

Στη 1:45 επισκέφθηκαν τους χώρους της Βρετανικής Σχολής και τη Βίλα “Αριάδνη”, όπου θα έχουν συνάντηση με τα μέλη της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής.


Στο προαύλιο της Βίλας θα στηθεί μπουφές με κρητικά εδέσματα που θα ετοιμάσει σεφ, ενώ μεταξύ των επίσημων καλεσμένων που έχουν προσκληθεί είναι εκπρόσωποι από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, καθώς και μέλη των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Λάτση και Νιάρχου.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφτούν επίσης και μια παλιά αποθήκη του Έβανς, η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση, και για την οποία θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση για την αποκατάστασή της. Η πριγκίπισσα της Κορνουάλλης, σύζυγός του, Καμίλα, θα επισκεφτεί και το Οινοποιείο Λυραράκη.


Στις 3 παρά τέταρτο το πριγκιπικό ζεύγος θα βρίσκεται στις Αρχάνες, όπου θα ενημερωθεί για το έργο στέγασης προσφύγων από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, και θα συνομιλήσει με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας, στο παλαιό σχολείο Αρχανών. Οι δυο τους θα ξεναγηθούν σε φωτογραφική έκθεση στην οποία αποτυπώνονται οι δράσεις των προσφύγων σε όλους τους τομείς.


Επόμενος και τελευταίος σταθμός είναι η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή στην πλατεία της Παναγίας της Φανερωμένης, όπου θα στηθεί παραδοσιακή γιορτή με έντονο άρωμα Κρήτης και παραδοσιακά προϊόντα. Νωρίς το απόγευμα, στις 4:20, θα γίνει η αναχώρηση του πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” με ειδική πτήση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια