Είσαι παιδί της... Τέχνης; Μάθε πώς θα φοιτήσεις στο Καλλιτεχνικό Σχολείο

Ηράκλειο
Είσαι παιδί της... Τέχνης; Μάθε πώς θα φοιτήσεις στο Καλλιτεχνικό Σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν είσαι μαθητής και αγαπάς το θέατρο, τον κινηματογράφο, τις εικαστικές τέχνες ή το χορό, τότε γιατί να μη δοκιμάσεις να φοιτήσεις στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου που θα σου δώσει την ευκαιρία να εντρυφήσεις σε όλα αυτά που αγαπάς;

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία υποψηφίων μαθητών για το Καλλιτεχνικό Σχολείο έχουν ήδη ξεκινήσει και λειτουργούν οι κατευθύνσεις που αναφέραμε ήδη:

-Εικαστικές Τέχνες

-Θέατρο – Κινηματογράφος

Ποια είναι όμως η διαδικασία για να φοιτήσει το παιδί σας στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια;

Για την εισαγωγή των παιδιών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2018-2019, οι γονείς - κηδεμόνες των υποψηφίων υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από τις 2 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2018. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Σε περίπτωση που μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο κατευθύνσεις, ο γονέας -  κηδεμόνας υποβάλλει διαφορετική αίτηση. Όσον αφορά στην κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να προσκομίσουν και Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό, στις οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού.

Επισημαίνεται ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις διενεργούνται το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου κάθε σχολικού έτους. Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση είναι μέχρι 25.

Το δικαίωμα εγγραφής προκύπτει από τη σειρά κατάταξής τους στους αξιολογικούς πίνακες ανά κατεύθυνση. Οι εγγραφές των επιτυχόντων μαθητών γίνονται από την 1η ως και την 8η  Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 2810 762610 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News