default-image

Σήμερα οι απολογίες για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Ηράκλειο
Σήμερα οι απολογίες για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη διαδικασία των απολογιών συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή η δίκη του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2017, στην Κρήτη. 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την πολύκροτη υπόθεση, είχαν απολογηθεί οι επτά από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους που δικάζονται. Έτσι η δίκη θα συνεχιστεί με τις απολογίες των υπόλοιπων 14 και -κατά πάσα πιθανότητα- με την εισαγγελική πρόταση. 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά την “έφοδο” των Διωκτικών Αρχών σε σπήλαιο και σε μάντρα, σε Τσούτσουρα και Δεμάτι, αντίστοιχα, στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Βιάννου. Εκεί είχαν εντοπιστεί συνολικά 113 πρόσφυγες - μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά - να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες. 

Οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων που δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είναι αλλοδαποί. Συγκεκριμένα, πρόκειται υπηκόους Αφγανιστάν, Συρίας, Ιράκ, αλλά και Βουλγαρίας. 

Eντούτοις, μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται και έξι Κρητικοί.Πρόκειται για έναν 48χρονο πρώην αστυνομικό, δύο αδέρφια 27 και 28 ετών, καθώς και τρεις ακόμη άνδρες ηλικίας 40, 47 και 57 ετών. Όλοι τους, εκτός από τον τελευταίο, έχουν προφυλακιστεί. 

Σημειώνεται ότι, πέρυσι, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι 17 κατηγορούμενοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News