Ηράκλειο

Επαγγελματίες ενημερώνονται για το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ»

Ημερίδα με θέμα το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» για τους επαγγελματίες πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στις 18:00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου με ελεύθερη είσοδο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και η επεξήγηση επιμέρους θεμάτων για την ορθότερη υλοποίηση του. Απευθύνεται κυρίως στον τεχνικό κόσμο και στους επαγγελματίες που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα, το οποίο έχει τεράστια ζήτηση, καθώς θα διευκολύνει χρηματοδοτικά χιλιάδες νοικοκυριά που θέλουν να πραγματοποιήσουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στις οικίες τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΕ/ΤΑΚ και τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΑΚ, του Συνδέσμου Σιδηρουργών – Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου «Ο Ήφαιστος» και του Σωματείου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Κρήτης και του Cluster Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:00: Χαιρετισμός – Συντονισμός  Αλέξανδρος Κουτεντάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε., Πρόεδρος Τμήματος Μεταποίησης Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

18:15: «Γενικές αρχές και στόχοι Προγράμματος»  Κωνσταντίνος Μπάκιντας, Διπλ. Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, Αντιπρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ ΤΑΚ.

18:30: «Από την έγκριση υπαγωγής έως το κλείσιμο του Φακέλου Έργου» Ευάγγελος Μπικάκης -Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Μέλος ΔΣ "Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών /ΤΑΚ".

18:45: «Αντικατάσταση κουφωμάτων: τι χρειάζεται ένας Αλουμινοκατασκευαστής και τι πρέπει να προσέξει  ο καταναλωτής» Στέλιος Καλαφατάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Σιδηρουργών – Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου «Ο Ήφαιστος».

19:00: «Τα υπέρ και τα κατά των συστημάτων ψύξης και κλιματισμού», Γιώργος Πετρουγάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός & Μ.Π.Δ εκπρόσωπος Σωματείου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Κρήτης.

19:15: «Συντελεστές και ελάχιστα όρια θερμομόνωσης» Γιάννης Εργαζάκης, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, ΕΡΓΑΤΕΞ ΑΕ.

19:30: «Παραγωγή και Εξοικονόμηση Ενέργειας σε κτίρια»  Νίκος Παπαδάκης, Πρόεδρος Cluster Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, EcoSolutions ΕΠΕ.

 

Σχόλια