Το πάρκο του Κατσαμπά «χάθηκε» στα ξερόχορτα & τα σκουπίδια

Ηράκλειο
Το πάρκο του Κατσαμπά «χάθηκε» στα ξερόχορτα & τα σκουπίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στράφι φαίνεται πως πήγαν οι προσπάθειες κατοίκων του Κατσαμπά για να ομορφύνουν το πάρκο της περιοχής το οποίο βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο.

Κι αυτό γιατί πέρασαν μόλις δύο χρόνια από τότε που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσαμπά ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναπλάσει το εγκαταλελειμμένο –για χρόνια- πάρκο. Το 2016 σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, μία γεωπόνος είχε φτάσει στον Κατσαμπά και βοήθησε τους κατοίκους ώστε να τοποθετηθούν σωστά όλα τα φυτά και τα βότανα που σχεδίαζαν να βάλουν.

Έτσι κι έγινε… το πάρκο μετά από πολλά χρόνια «γεννήθηκε» ξανά! Τοποθετήθηκαν παγκάκια, κάδοι σκουπιδιών, φυτά, νέα παιδική χαρά. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και εγκαίνια και το πάρκο ονομάστηκε «Σοφία».

Τώρα ερχόμαστε στο παρόν. Οι εικόνες εγκατάλειψης θλίβουν τους κατοίκους, αφού το άλλοτε όμορφο πάρκο «Σοφία» δεν είναι περιποιημένο, προσεγμένο και καθαρό. Κάτι που ενδείκνυται φυσικά για ένα χώρο στο οποίο καθημερινά παίζουν παιδιά.

Τα σκουπίδια είναι σκορπισμένα εδώ κι εκεί, ενώ τα ξερόχορτα «θεριεύουν»!

Το πάρκο «Σοφία» έχει… νονό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πάρκο υιοθετήθηκε πριν από δύο χρόνια από έναν κάτοικο της περιοχής ο οποίος αυτόματα αναλαμβάνει την ευθύνη της καθαριότητας του πάρκου. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, τόσο το πάρκο αφηνόταν στην τύχη του με αποτέλεσμα αυτές τις εικόνες που βλέπετε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν λίγο καιρό συνεργείο του Δήμου είχε πάει στο πάρκο για να βγάλει τα ξερόχορτα, ενώ κάποιες φορές πηγαίνει και μία υπάλληλος να μαζέψει τα σκουπίδια. Όμως οι φορές αυτές είναι ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες του πάρκου από το οποίο περνούν καθημερινά δεκάδες άνθρωποι.

Πλέον, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσαμπά και γενικότερα οι κάτοικοι της περιοχής ψάχνουν να βρουν λύση έτσι ώστε το πάρκο «Σοφία» να ξαναπάρει τη μορφή που του αξίζει…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News