Χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν το νησί

Ηράκλειο
Χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν το νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρον - άρον η επιστροφή των εκδρομέων στη βάση τους με την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα.

Με αεροπλάνα και βαπόρια εγκαταλείπουν το νησί οι εκδρομείς του Πάσχα.

Χιλιάδες εκδρομείς, Κρητικοί ή μη, κατέκλυσαν την Κρήτη ήδη από το σαββατοκύριακο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα για να απολαύσουν μέρες ξεκούρασης και ανάπαυλας.

Αλλά και τουρίστες από ξένες χώρες άρχισαν δειλά – δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους αφού φέτος τόσο το Πάσχα των Καθολικών όσο και των Ορθοδόξων «έπεσαν» αρκετά νωρίς.

Δημοφιλέστερος προορισμός των επισκεπτών που κατέφταναν εκτός Κρήτης ήταν τα Χανιά. Οι περισσότεροι όμως φιλοξενήθηκαν σε συγγενείς, γνωστούς ή φίλους συνεπώς η αυξημένη κίνηση δεν είχε ανάλογη καταγραφή και στις κρατήσεις σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Μέσα Απριλίου και πολλά ξενοδοχειακά καταλύματα παραμένουν ακόμα κλειστά.

Έκτακτα δρομολόγια

Με έκτακτα δρομολόγια αντιμετωπίζουν οι Μινωικές Γραμμές την αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ημερήσιο δρομολόγιο είχαν οι Μινωικές Γραμμές την Τρίτη του Πάσχα προς το λιμάνι του Πειραιά, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθεί ακόμα ένα έκτακτο πρωινό δρομολόγιο.

Το επόμενο δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Πειραιά έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή του Θωμά στις 15 Απριλίου στις 11 το πρωί.

Κίνηση επιβατών

Σύμφωνα ωστόσο με τα επίσημα στοιχεία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο φέτος αφίχθηκαν στην Κρήτη μέσω του λιμανιού του Ηρακλείου 21.307 επιβάτες.

Παράλληλα, αναχώρησαν από το λιμάνι 16.846 επιβάτες. Η κίνηση αυτή έχει καταγραφεί από την Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα.

Παρά τα έκτακτα δρομολόγια των πλοίων και την αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Κρήτης, τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν μία μικρή μείωση στις αφίξεις και αναχωρήσεις των επισκεπτών στο νησί μας. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε μείωση της τάξεως του 10,5% στις αφίξεις και μία μικρή μείωση της τάξεως του 2,5% στις αναχωρήσεις. Φαίνεται τελικά ότι η κρίση έχει "χτυπήσει" για τα καλά πολλούς Κρητικούς οι οποίοι δεν επισκέπτονται πλέον τόσο τακτικά τα πάτρια εδάφη λόγω οικονομικών δυσχερειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News