Τα «έβαλαν» με τον εργολάβο και το Δήμο λόγω έργων οι καταστηματάρχες

Ηράκλειο
Τα «έβαλαν» με τον εργολάβο και το Δήμο λόγω έργων οι καταστηματάρχες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρές αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες στην καρδιά του Ηρακλείου με φόντο τις μεγάλες καθυστερήσεις στον ρυθμό εκτέλεσης των εργασιών στο έργο της ανάπλασης.

Πρόκειται για τα έργα στο ιστορικό κέντρο και συγκεκριμένα στο τμήμα Ίδης – αρχή της Καλοκαιρινού.

Εξέφρασαν τα παράπονα τους στον Δήμαρχο για τη μεγάλη πτώση έως και 70% στον τζίρο τους, λέγοντας ότι «είναι αμαρτία να βρίσκονται σε ομηρία και ότι υπάρχει οριακή βιωσιμότητα και κοινωνικό κόστος».

Μαθαίνουμε...χάθηκε χρόνος λόγω συντονισμού ενεργειών και συγχρονισμού λεπτομερειών, παραδέχτηκε ο Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα θα ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση ενώ θα δοθούν τμήματα της Ίδης για την κίνηση των πεζών.

Στη θέα του εργολάβου καταστηματάρχες ξέσπασαν κάνοντας λόγο για κοροϊδία.  Άμεσα λύση για το ξήλωμα της περίφραξης αλλά και για την απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων ζήτησαν καταστηματάρχες επί της Λεωφόρου Καλοκαιρινού.

Δρομολογούνται άμεσα λύσεις, δεσμεύτηκε ο αντιδήμαρχος ο οποίος δέχτηκε τα πυρά καταστηματαρχών για την κατάσταση την οποία βιώνουν.  Δεν υπάρχει μοχλός πίεσης της Λότζια προς τον εργολάβο, τόνισαν μεταξύ άλλων καταστηματάρχες.

Αγανάκτηση και από τους καταστηματάρχες της οδού 1821 για τον όγκο της κυκλοφορίας. "Θα γίνουμε …η Λεωφόρος 62 Μαρτύρων του κέντρο;" αναρωτήθηκαν στέλνοντας το μήνυμα στη δημοτική αρχή να μην …απαξιώνει κεντρικούς δρόμους.

Κλείνει η Λεωφόρος Δικαιοσύνης

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, έρχονται αλλαγές στον τρόπο εκτέλεσης των σχετικών εργασιών ανάπλασης.

Μετά την Κυριακή του Θωμά, η Λεωφόρος Δικαιοσύνης, από Πλατεία Ελευθερίας μέχρι το ύψος της μικρής Έβανς κλείνει για τα οχήματα καθώς θα πιάσει δουλειά ο εργολάβος για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 μηνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News