Αντιδράσεων... συνέχεια: Εντάσεις με φόντο το πάρκο Γεωργιάδη  

Ηράκλειο
Αντιδράσεων... συνέχεια: Εντάσεις με φόντο το πάρκο Γεωργιάδη  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άναψαν τα αίματα μεταξύ των Φυλών του Πάρκου και μελών της επιστημονικής επιτροπής φορέων που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, με φόντο το ζήτημα της ανάπλασης του Πάρκου Γεωργιάδη.

Η σημερινή συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής για τη μελέτη της ανάπλασης του πάρκου Γεωργιάδη, στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης.

Η τρίτη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής για την αξιολόγηση των προτάσεων που έγιναν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης της Διαχειριστικής Μελέτης του πάρκου Γεωργιάδη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, με τις «Φυλές του Πάρκου» να δίνουν ηχηρό παρόν.

Συγκεκριμένα, στις ήδη υπάρχουσες ενστάσεις αναφορικά με τη μελέτη της ανάπλασης του πάρκου Γεωργιάδη από τις «Φυλές του πάρκου», προστέθηκε η Φωτοτεχνική μελέτη από μέρος του Δήμου Ηρακλείου.

Έτσι, η νέα μετωπική σύγκρουση δεν άργησε να έρθει, με τις «Φυλές του Πάρκου» να καταθέτουν τις ενστάσεις τους για τις επίμαχες μελέτες, κάνοντας λόγο για ελλείψεις και ασάφειες, ζητώντας μάλιστα διάλογο από μηδενική βάση.

Οι φυλές του Πάρκου έκαναν λόγο για κοροϊδία από το Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος - όπως τόνισαν - προσπαθεί να τους «ρίξει στάχτη στα μάτια», με τους ενεργούς πολίτες να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το ενδεχόμενο κοπής δέντρων, τον τρόπο κλαδέματος και όχι μόνο.

Ενώ το βασικό τους ερώτημα είναι αν η μελέτη εφαρμογής, βάσει της οποίας δημοπρατήθηκε το έργο της αναβάθμισης του πάρκου, επιδέχεται τροποποιήσεις, με τους ίδιους, ωστόσο, να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τη στάση των αρμοδίων.

Οι «Φυλές του Πάρκου» είναι, όπως τόνισαν, αποφασισμένες να «αντιδράσουν δυναμικά ενάντια στην καταστροφή του Πάρκου Γεωργιάδη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Δείτε φωτογραφίες:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News