default-image

Υπερσύγχρονη κινητή μονάδα νεογνών στην Κρήτη για πρώτη φορά

Υγεία
Υπερσύγχρονη κινητή μονάδα νεογνών στην Κρήτη για πρώτη φορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητή μονάδα νεογνών που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε, διαθέτει πλέον η Κρήτη. Οι μεταφορές νεογέννητων από ιδιωτικές μαιευτικές κλινικές γίνονταν με συμβατικά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ωστόσο με την κάλυψη πλέον των περιστατικών από ειδικά εξοπλισμένο όχημα με όλες τις προδιαγραφές, καθίσταται σαφές ότι η διαδικασία αυτή, αποκτά πλέον άλλη ασφάλεια.

Η κινητή μονάδα παραχωρήθηκε μαζί με το εξειδικευμένο πλήρωμα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο ΕΚΑΒ, το οποίο ανέλαβε τον ανεφοδιασμό με καύσιμα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με βάση τα στοιχεία αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά και να προσδώσει ασφάλεια στη διαδικασία μεταφοράς νεογνών από μαιευτικές κλινικές, αλλά και την ολοκλήρωση μεταφορών που γίνονται από νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου στην Κρήτη.

Τα στοιχεία μάλιστα για τη σπουδαιότητα της μονάδας μιλούν από μόνα τους. Το 2016 έκτος Κρήτης από τα νησιά προς τις μονάδες πρόωρων των νοσοκομείων του Ηρακλείου καλύφθηκαν 45 περιστατικά και εντός Κρήτης 85 περιστατικά ενώ από την αρχή του χρόνου έως σήμερα χρειάστηκε να μεταφερθούν 15 νεογνά εντός Κρήτης.

Η παρουσία της μονάδας στην Κρήτη όπως τόνισαν και στελέχη του ΕΚΑΒ είναι σημαντική αφού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορεί να αναλάβει και τη μεταφορά άλλων περιστατικών ενισχύοντας το έργο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με την εκτόξευση του πληθυσμού λόγω του τουρισμού.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News