Εκλογές 2023: Οι σταυροί των υποψηφίων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Χανιά
Εκλογές 2023: Οι σταυροί των υποψηφίων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον νομό Χανίων η επικράτηση της Ν.Δ. ήταν εντυπωσιακή, με τους “γαλάζιους” να κερδίζουν δύο βουλευτικές έδρες

Αλλαγές και στην ανθρωπογεωγραφία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης σε επίπεδο Κρήτης έφεραν οι θεαματικές αλλαγές στον συσχετικό δυνάμεων, όπως προέκυψαν μέσα από τη χθεσινή κάλπη. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου όσο και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Στον νομό Χανίων η επικράτηση της Ν.Δ. ήταν εντυπωσιακή, με τους “γαλάζιους” να κερδίζουν δύο βουλευτικές έδρες. Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο, μάλιστα, αμφότερες οι έδρες να καλυφθούν από γυναίκες!

Με την ενσωμάτωση των σταυρών των υποψήφιων βουλευτών να βρίσκεται στο 88,99% (307 από τα 345 εκλογικά τμήματα), η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ξεκάθαρο προβάδισμα με 15.059 σταυρούς. Η Σέβη Βολουδάκη ακολουθούσε με 12.873 ψήφους στη δεύτερη θέση, ενώ ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ακολουθούσε στο κατόπι της κ. Βολουδάκη με 12.373 ψήφους. Από εκεί και κάτω, βρίσκονταν ο Βασίλης Διγαλάκης (6.023) και ο Ιωάννης Κασσελάκης (4.330).

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Χανιώτες. Δώσανε στον Χανιώτη πρωθυπουργό τη μεγάλη χαρά στη γενέτειρά του να παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό η Νέα Δημοκρατία σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και ταυτόχρονα να γίνει ολόκληρη η Κρήτη “μπλε”. Ιστορικά δεν έχει ξαναϋπάρξει», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώτη της τοποθέτηση μετά την παγίωση της ξεκάθαρης νίκης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Μοναδικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά θα είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος προπορευόταν στη 1:30 τα ξημερώματα με 10.519 ψήφους. Ακολουθούσαν ο Γιώργος Σταθάκης (4.465) και ο Γιώργος Πετράκης (3.498).

Η τέταρτη έδρα του νομού Χανίων είναι “κόκκινη”: Μέχρι τη 1:30 τα ξημερώματα από τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ προπορευόταν ο Αλέκος Μαρινάκης με 1.751 σταυρούς, ενώ ακολουθούσε ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης (1.591) και ο Δημήτρης Ανθούσης (1.364).

Φίλοι και στελέχη του ΚΚΕ γιόρτασαν χθες στα γραφεία του κόμματος το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα λαμβάνει τη μία από τις 4 έδρες στα Χανιά. «Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μέσα στη Βουλή, αλλά και στους δρόμους μαζί με τον λαό», δήλωσε χθες στη “Ν.Κ.” ο Αλέκος Μαρινάκης.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην εκλέγει βουλευτή στον νομό Χανίων, ωστόσο η άνοδος που σημείωσε σε σχέση με τις εκλογές του 2019 ήταν εντυπωσιακή. Μέχρι τη 1:30 τα ξημερώματα προπορευόταν η Λίτσα Κουρουπάκη με 2.886 σταυρούς, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση ακολουθούσε ο Τάσος Κουρουπάκης με 2.803 σταυρούς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ στο 93,04% της ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ

Στο 93,04 (321 από 345 Εκλογικά Τμήματα) της ενσωμάτωσης σταυρών των υποψηφίων, τα αποτελέσματα στον νομό Χανίων έχουν ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ποσοστό 41,16%, ψήφοι 36.761, έδρες 2

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) του Κωνσταντίνου

ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΣΕΒΑΣΤΗ (ΣΕΒΗ) του Αναστασίου

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Εμμανουήλ

ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Βασιλείου

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου

ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του Ευαγγέλου

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: ποσοστό 20,64%, ψήφοι 18.438, 1 έδρα

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Πέτρου

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μηνά

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού

ΜΑΝΙΜΑΝΑΚΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ανδρέα

ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΛΙΑ) του Νικολάου

ΑΡΣΕΝΙΔΟΥ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (ΜΑΓΚΥ) του Γεωργίου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ποσοστό 10,92%, ψήφοι 9.752

ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του Σταύρου

ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του Περικλή

ΚΟΝΤΕΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αντωνίου

ΤΣΙΤΣΙΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Φανούργιου

ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) του Ιωσήφ

ΠΕΤΣΕΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Ευθυμίου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: ποσοστό 7,19%, ψήφοι 6.422, 1 έδρα

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Κωνσταντίνου

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Ιωάννη

ΑΝΘΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Πέτρου

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ του Παύλου

ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου

ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ελευθερίου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News