Χανιά: «Ήσουν και θα παραμείνεις το Νικολιό μας» - Με μαντινάδες και «καταθέσεις ψυχής» τον αποχαιρετούν οι φίλοι του

Κρήτη
Χανιά: «Ήσουν και θα παραμείνεις το Νικολιό μας» - Με μαντινάδες και «καταθέσεις ψυχής» τον αποχαιρετούν οι φίλοι του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασύλληπτη τραγωδία στο Φραγκοκάστελο: Κεραυνοβολήθηκε όταν πάτησε καλώδιο της ΔΕΗ που κόπηκε από μπαλοθιές - Το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος Νίκος.

Θρηνούν τα Σφακιά τον χαμό ενός 25χρονου, που έχασε τη ζωή του λίγο μετά τα μεσάνυχτα προχθές Κυριακή, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία πατώντας καλώδιο υψηλής τάσης που έπεσε στο έδαφος, μετά από άσκοπο πυροβολισμό. Το τραγικό περιστατικό συνέβη μετά από γλέντι στο Φραγκοκάστελο, μπροστά στα μάτια της αρραβωνιαστικιάς τού άτυχου νέου, με την τοπική κοινωνία να είναι συγκλονισμένη.

Χθες το απόγευμα, σε κλίμα βαθιάς οδύνης, η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του 25χρονου τού είπαν το τελευταίο “αντίο” στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων στον Βουβά Σφακίων.

Τις χαρές και το γλέντι για τους αρραβώνες δύο νέων διαδέχτηκαν ο πόνος και ο θρήνος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων κ. Μανούσο Χιωτάκη, ο 25χρονος, φεύγοντας από το τραπέζι μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, σταμάτησε με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στον επαρχιακό δρόμο, λίγο έξω από το χωριό, και πυροβόλησε στον αέρα, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Από τον πυροβολισμό κόπηκε καλώδιο της ΔΕΗ, το οποίο έπεσε σε θαμνώδη έκταση δίπλα στον δρόμο προκαλώντας μικρή εστία φωτιάς. Στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά, ο 25χρονος πάτησε το καλώδιο και κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης.

«Έπαιξε έναν άσκοπο πυροβολισμό, έπεσε το καλώδιο υψηλής τάσης, πήρε φωτιά κάτω, πήγε το παιδί να τη σβήσει και πάτησε το καλώδιο και σκοτώθηκε. Αυτό ήταν», δήλωσε συγκλονισμένος ο κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο οποίος μίλησε για ένα παιδί καλοσυνάτο και γελαστό και για μια μεγάλη απώλεια για τα Σφακιά.

Θλίψη για το γελαστό παιδί

Ο άτυχος Νικόλας μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ήταν όμως ήδη αργά. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του κι έπεσε σαν κεραυνός σε κάθε γωνιά των Σφακίων, που δεν μπορεί να πιστέψει τον χαμό του γελαστού και ιδιαίτερα αγαπητού νέου.

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος, ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία, όπως και όλη του η οικογένεια, που δυστυχώς βυθίστηκε στο πένθος», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών Χανίων κ. Ανδρέας Μανουσέλης.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Απανταχού Σφακιανών: «Μαύρο πέπλο σκεπάζει τα Σφακιά τη σημερινή ημέρα. Για τον τραγικό και αδόκητο θάνατο του συνεπαρχιώτη μας Νίκου Καγιαδάκη, του Παναγιώτη και της Άννας, νέου που κοσμούσε τον τόπο καταγωγής του, εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στους οικείους του και να ’χει καλοστραθιά στη γειτονιά των αγγέλων. Ας είναι ελαφρύ το σφακιανό χώμα που θα σε δεχτεί στην αγκαλιά του».

«Όχι στους άσκοπους πυροβολισμούς»

Την ίδια στιγμή, το φαινόμενο των άσκοπων πυροβολισμών, που έγινε για μια ακόμη φορά η αιτία μιας ανθρώπινης απώλειας, καταδικάζουν η Ένωση Σφακιανών και η τοπική κοινωνία.

«Σαφώς και είμαστε αντίθετοι στους άσκοπους πυροβολισμούς, στην οπλοχρησία, στην υπερκατανάλωση αλκοόλ. Όμως πρέπει να πούμε πως, αν η κακή ώρα σε ψάχνει, θα σε βρει αν βαστάς και κοντυλοφόρο», υπογράμμισε ο κ. Ανδρέας Μανουσέλης.

Η ασύλληπτη τραγωδία, που έχει συγκλονίσει την ευρύτερη περιοχή των Σφακίων, συνέβη από τη μια στιγμή στην άλλη κι ενώ το γλέντι για τους αρραβώνες συγγενικών προσώπων του 25χρονου ήταν σε εξέλιξη. Ο άτυχος Νικόλας δραστηριοποιούταν επαγγελματικά στο Φραγκοκάστελο, όπου διατηρούσε επιχείρηση εστίασης.

Τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα των φίλων του

Φίλοι του 25χρονου τον αποχαιρετούν με μηνύματα στα social media με μαντινάδες και «καταθέσεις ψυχής», εκφράζοντας τον πόνο που νιώθουν. «Γιατί», «ήταν πολύ νωρίς», «ήσουν και θα είσαι το Νικολιό μας» γράφουν προσπαθώντας να απαλύνουν τη θλίψη από τον άδικο χαμό του Νίκου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News