Χανιά

Χρυσοπληρώθηκε το λάδι στη Σητεία με 6 ευρώ το κιλό - Η μεγαλύτερη τιμή παραγωγού στην Κρήτη (vid)

Με το βλέμμα στραμμένο στην επερχόμενη ελαιοκομική περίοδο, οι ελαιοπαραγωγοί της ανατολικής Κρήτης κάνουν τον απολογισμό της φετινής χρονιάς εκφράζοντας την ικανοποίησή τους

  • Ικανοποίηση στην Σητεία από τον απολογισμό της ελαιοκομικής περιόδου
  • Χρυσή χρονιά στην ανατολική Κρήτη για την ποσότητα όσο και την ποιότητα
  • Αισιοδοξία στην Κρήτη και για την επόμενη ελαιοκομική περίοδο
  • Θέτουν τις βάσεις και για την επόμενη παραγωγή ελαιολάδου

 Η φετινή ελαιοκομική περίοδος αφήνει πίσω της χαμόγελα και ικανοποίηση στους παραγωγούς της Σητείας, καθώς η τιμή του ελαιολάδου «σκαρφάλωσε» στα 6 ευρώ. Η φετινή χρονιά, αποτέλεσε σταθμό για όλο το νησί, ωστόσο πλέον οι ελαιοπαραγωγοί στρέφουν το βλέμμα στην επόμενη σοδειά, με τις πρώτες εκτιμήσεις ελαιοπαραγωγών της Ζάκρου και Κουτσουρά, να είναι αισιόδοξες.

Το φράγμα των 6 ευρώ πέρασε το ελαιόλαδο της Σητείας, εξέλιξη που χαροποιεί ιδιαίτερα τους παραγωγούς της περιοχής. Μια «χρυσή» χρονιά ήταν φετινή, κάτι που διαφαίνεται τόσο στη ποσότητα όσο και στην ποιότητα του ελαιολάδου.

Η φετινή ελαιοκομική περίοδος θα μείνει στην ιστορία καθώς η πλούσια σοδειά του υγρού χρυσού έσπασε ρεκόρ δεκαετιών. Οι ελαιοπαραγωγοί της Σητείας κάνουν τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους.

Οι προσδοκίες των Κρητικών για την επόμενη χρονιά είναι αισιόδοξες, παρά την ανησυχία που προκαλεί η έλλειψη βροχοπτώσεων στο νησί.

Μετά τη φετινή χρυσή σοδειά, οι παραγωγοί της Κρήτης ετοιμάζονται να υποδεχθούν την επερχόμενη ελαιοκομική περίοδο, ελπίζοντας για μια εξίσου καλή χρονιά που θα αποφέρει κέρδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια