Νοσοκομείο Χανίων: Εξοπλισμός χειρουργείων αξίας 500.000 δολ. από το Κληροδότημα Βουτετάκη

Χανιά
Νοσοκομείο Χανίων: Εξοπλισμός χειρουργείων αξίας 500.000 δολ. από το Κληροδότημα Βουτετάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων εκφράζει για ακόμα μια φορά και δημοσίως τις ευχαριστίες της τόσο προς την Πάβλοβα Βικτωρία (χήρα Εμμ. Βουτετάκη), τόσο και προς όλους τους συγγενείς της οικογένειας, καθώς με το σημαντικό αυτό κληροδότημα απέδειξαν εμπράκτως την κοινωνική τους ευαισθησία και αποτελούν για την κοινωνία των Χανίων ένα φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς

Εξειδικευμένο χειρουργικό εξοπλισμό για επεμβάσεις σε ογκολογικούς ασθενείς αλλά και για επεμβάσεις ήπατος, παγκρέατος και χοληφόρων αγγείων, παρέλαβε χθες το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» ύστερα από την ολοκλήρωση σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου , ο εξοπλισμός αυτός ήταν το πρώτο τμήμα χειρουργικού εξοπλισμού που χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από το «Κληροδότημα Βουτετάκη».

Πρόκειται για ένα κληροδότημα του Νοσοκομείου Χανίων από τις Η.Π.Α., συνολικού ύψους 500.000 δολαρίων της Πάβλοβα Βικτωρίας προς τιμήν της μνήμης του Σπύρου και του Εμμανουήλ Βουτετάκη.

Το δεύτερο τμήμα της δωρεάς αφορά , σε σύντομο χρονικό διάστημα , την προμήθεια συστήματος συγκράτησης θωρακοκοιλιακού τοιχώματος, ήπατος – παγκρέατος – χοληφόρων και άνω κοιλίας, επίσης με χρηματοδότηση από το κληροδότημα Βουτετάκη .

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την απόκτηση από το Γ.Ν. Χανίων με χρηματοδότηση από το ίδιο κληροδότημα του κάτωθι εξοπλισμού για την αναβάθμιση των χειρουργείων του νοσηλευτικού ιδρύματος:

  • Ενός ψυκτικού μικροτόμου (κρυοστάτης – σύστημα ταχείων βιοψιών) αξίας 50.800€.
  • Εννέα χειρουργικών διαθερμιών, αξίας 114.500€ και
  • Ενός ακτινολογικού συγκροτήματος (προμήθεια και εγκατάσταση), αξίας 250.000€.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων εκφράζει για ακόμα μια φορά και δημοσίως τις ευχαριστίες της τόσο προς την Πάβλοβα Βικτωρία (χήρα Εμμ. Βουτετάκη), τόσο και προς όλους τους συγγενείς της οικογένειας, καθώς με το σημαντικό αυτό κληροδότημα απέδειξαν εμπράκτως την κοινωνική τους ευαισθησία και αποτελούν για την κοινωνία των Χανίων ένα φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς.

(φωτογραφία ertnews.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News