Χανιά: Τι βρέθηκε κατά την μυστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ στα κελιά της αλβανικής μαφίας (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Τι βρέθηκε κατά την μυστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ στα κελιά της αλβανικής μαφίας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόρρητη απόβαση της Ασφάλειας Αττικής στην Κρήτη

Σε ευρείας κλίμακας αιφνιδιαστική έρευνα παρουσία εισαγγελέα ,προχώρησαν χθες τα ξημερώματα, στο κατάστημα Κράτησης Κρήτη 1 στην Αγιά Χανίων, αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών και Εγκλημάτων Κατά Ζωής καθώς και των Διευθύνσεων Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή ομάδας της Τ.Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών. 

Ήταν τόσο στεγανοποιημένη η επιχείρηση ώστε να πραγματοποιηθεί με άκρα μυστικότητα χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των αρμοδίων της φυλακής. Έγιναν στοχευμένοι έλεγχοι σε έξι κελιά 13 Αλβανών κρατούμενων, μεταξύ αυτών και στο κελί του φερόμενου ως αρχηγού της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα, Κλοντιάν Λεκοτσάι ο οποίος έχει καταδικαστεί για την εμπλοκή του σε συμβόλαιο θανάτου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι αστυνομικοί ερεύνησαν την πιθανότητα να είναι ο ηθικός αυτουργός εκτελέσεων ποινικών. 

Ανώτατες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι όλα έγιναν σε απόρρητη κλίμακα και ότι στις Φυλακές Χανίων είχε χρόνια να λάβει χώρα τέτοια αστυνομική επιχείρηση. Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση για την επιχείρηση και τα ανευρεθέντα στα κελιά των Αλβανών βαρυποινιτών.  

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • 4- αυτοσχέδιες μεταλλικές λάμες, 
  • 3 μεταλλικά ξυράφια, 
  • 2 αυτοσχέδια μαχαίρια, 
  • 3 Ξύλινα σουβλιά, αυτοσχέδια λόγχη  
  • 41 μεταλλικά καπάκια, 
  • τμήμα από μεταλλικό τσυμπιδάκι με αιχμηρή άκρη, 
  • 6 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 5,9 γραμμάρια κάνναβης και αυτοσχέδιο τσιγάρο με μείγμα καπνού και κάνναβης, 
  • συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα (0,4 γραμμάρια) ηρωίνης, 
  • 6 δισκία καθώς και -3- συσκευασίες που περιείχαν δισκία  
  • 2 κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM και φορτιστή, 
  • 2-κάρτες μνήμης, memory stick και 2 συσκευές USB. 

Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης στα κελιά των Αλβανών κρατουμένων ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και μπλοκ και τετράδιο με σημειώσεις τα οποία και κατέσχεσαν.  

Στο στόχαστρο βαρυποινίτης καταδικασμένος για συμβόλαια θανάτου

Η αιφνιδιαστική έφοδος των αστυνομικών, ήρθε λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 40χρονου στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 44χρονος και ελαφρύτερα μία 31χρονη θαμώνας. 

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι σχεδόν από την πρώτη μέρα περιήλθαν στην κατοχή των ερευνητών της Ασφάλειας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο  φερόμενος ως αρχηγός της Αλβανικής μαφίας που κρατείται στη φυλακή Χανίων, είχε διατάξει την εκτέλεση τού 40χρονου, επειδή είχαν διαφορές στην εμπορία ναρκωτικών. 

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News