Κρήτη: Ένταση και μικροεπεισόδια στην πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στο Ηράκλειο

Κρήτη
Κρήτη: Ένταση και μικροεπεισόδια στην πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση και επεισόδια το βράδυ της Τρίτης, 13 Δεκεμβρίου σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά από φορείς, πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλευόταν μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικό.

Στις συγκεντρώσεις μάλιστα επικράτησε ένταση και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο άτομα που συμμετείχαν στην πορεία ενώ περνούσαν από τη λεωφόρο Καλοκαιρινού και τους εμπορικούς δρόμους γύρω από τα «Λιοντάρια» προξένησαν ζημιές στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Την ίδια ώρα Χανιά η συγκέντρωση, έγινε μπροστά από την Δημοτική αγορά και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης - υπό την διακριτική παρουσία της αστυνομίας - η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης «τις απογευματινές ώρες σήμερα 13.12.2022 πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις-πορείες συλλογικοτήτων σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο στις οποίες συμμετείχαν περίπου 700 άτομα.

Κατά τις πορείες σε Χανιά και Ηράκλειο προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε ΑΤΜ και τζαμαρίες εμπορικών καταστημάτων και στη συνέχεια τα άτομα διαλυθήκαν ησύχως».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News