Στις 30 Νοεμβρίου «κληρώνει» για το φράγμα Ταυρωνίτη

Κρήτη
Στις 30 Νοεμβρίου «κληρώνει» για το φράγμα Ταυρωνίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρχική καταληκτική προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχε οριστεί για τις  31 Οκτωβρίου

Παράταση ενός μήνα πήρε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μεγάλο έργο του διπλού φράγματος Ταυρωνίτη στα Χανιά, έργο προϋπολογισμού 267 εκ ευρώ, το οποίο βγήκε σε κοινή δημοπράτηση ως ΣΔΙΤ από το υπουργείο Υποδομών με ένα έτερο αντίστοιχα μεγάλο έργο, το φράγμα Ενιπέα στα Φάρσαλα Θεσσαλίας, ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Η αρχική καταληκτική προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχε οριστεί για τις  31 Οκτωβρίου. Ωστόσο το υπουργείο Υποδομών μετέφερε την προθεσμία για τις 30 Νοεμβρίου, έπειτα από σχετικά αιτήματα και κρούσεις που έκαναν ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Η απόφαση παράτασης της προθεσμίας

«Έχουν υποβληθεί, από ενδιαφερόμενους Οικονομικούς Φορείς, αιτήματα παροχής διευκρινήσεων και συμπληρωματικών πληροφοριών, τα οποία αναφέρονται σε διαφορετικά άρθρα της Πρόσκλησης Α’ φάσης και στην ανάγκη εξειδίκευσης ή/και αλλαγής ειδικών όρων αυτής, καθώς και αιτήματα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Α’ Φάση, για τους λόγους που αναφέρονται σ’ αυτά.

Λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις στη σύνταξη του Φακέλου Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των ενδιαφερομένων Οικονομικών Φορέων ή ενώσεων αυτών και της υποβολής σημαντικού όγκου εγγράφων και πιστοποιητικών, καθώς και τις

χρονοβόρες διαδικασίες για την έκδοσή τους, δεδομένων των υφιστάμενων συγκυριών

στην παγκόσμια οικονομία κατά τους τελευταίους μήνες, κρίνεται εύλογη η χορήγηση

παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας Υποβολής των Φακέλων Εκδήλωσης

Ενδιαφέροντος για την Α' Φάση του Διαγωνισμού του θέματος.

Την παράταση της καταληκτικής Ημερομηνίας Υποβολής Φάκελων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στα πλαίσια της Α’ Φάσης του Δημοσίου Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του έργου με τίτλο «Έργα αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.», με α.α. διαγωνισμού 191874 ΕΣΗΔΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 (Ώρα Ελλάδος) '' αναφέρεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών.

Το δίδυμο φράγμα Ταυρωνίτη

Το δίδυμο φράγμα Σεμπρωνιώτη-Ντεριανού στους παραποτάμους του Ταυρωνίτη ποταμού αποτελεί ένα  έργο πνοής για τη δυτική Κρήτη.

Το προωθούμενο έργο ΣΔΙΤ έχει σύνθετο αντικείμενο, καθώς αφορά στη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του φράγματος Ντεριανού και του φράγματος Σεμπρωνιώτη, της συνδετήριας σήραγγας των δύο δημιουργούμενων ταμιευτήρων, των έργων μεταφοράς και διανομής νερού των νέων ταμιευτήρων για την άρδευση καλλιεργούμενων περιοχών των Δήμων Πλατανιά και Κισσάμου της Π.Ε. Χανίων, και των έργων επεξεργασίας και μεταφοράς νερού του ταμιευτήρα του φράγματος Ντεριανού για την ενίσχυση της ύδρευσης των ανωτέρω Δήμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News