Ήπιο το πέρασμα της κακοκαιρίας σε Χανιά και Ρέθυμνο (εικόνες)

Κρήτη
Ήπιο το πέρασμα της κακοκαιρίας σε Χανιά και Ρέθυμνο (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές χωρίς να αποφεύγονται οι περιορισμένες πλημμύρες, ωστόσο η ένταση ήταν πρόσκαιρη

Αλώβητη βγήκε η Δυτική Κρήτη από το σύντομο πέρασμα της κακοκαιρίας με περιορισμένες καταιγίδες που μόνο κατά τόπους προκάλεσαν πρόσκαιρα πλημμυρικά φαινόμενα μικρής έκτασης.

Τόσο στα Χανιά όσο και στο Ρέθυμνο οι καιρικές συνθήκες ήταν πιο ήπιες , ενώ όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας από αύριο τα φαινόμενα υποχωρούν σε ολόκληρο το νησί. 

Ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές χωρίς να αποφεύγονται οι περιορισμένες πλημμύρες, ωστόσο η ένταση ήταν πρόσκαιρη.  

Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων πλημμύρες μικρής έκτασης σημειώθηκαν στον Σταυρό Ακρωτηρίου όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απάντηση υδάτων. Στο Ρέθυμνο οι μηχανισμοί των δήμων και της περιφέρειας ήταν από νωρίς σε ετοιμότητα ωστόσο οι συνθήκες ήταν απολύτως ομαλές.  

Από απόψε τα φαινόμενα προβλέπεται να παρουσιάσουν ύφεση και στην Ανατολική Κρήτη ενώ αύριο Κυριακή σε ολόκληρο το νησί προβλέπονται μόνο τοπικές βροχές.  

"Περιμένουμε ότι θα συνεχίσει πλέον ένας ηπιότερος καιρός, καιρός βορείου ρεύματος όπως χαρακτηρίζεται με κύρια αίτια να είναι το βόρειο ρεύμα που θα διατηρηθεί ενισχυμένο και λίγο η ψυχρότερη αέρια μάζα και η ψυχρότερη αέρια μάζα που θα έχει σαν αποτέλεσμα να ρίξει λίγο περισσότερο τη θερμοκρασία", τόνισε ο Μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.  

Το επόμενο τριήμερο η μέγιστη θερμοκρασία στην Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στην ενδοχώρα θα είναι κοντά στους 15 βαθμούς. Ενισχυμένοι θα πνέουν και οι βοριάδες.  

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, 6-7 στα βόρεια, 8 μπφ στα πελάγη και στα νότια, η τάση δείχνει από την Κυριακή το βράδυ εξασθένηση… 

Η ψυχρή αέρια μάζα που θα διατηρηθεί πάνω από την Κρήτη θα κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τον υδράργυρο μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας.

Την Δευτέρα και την Τρίτη το σκηνικό αστάθειας προβλέπεται να περιοριστεί στα δυτικά ενώ γενική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News