Επίθεση με τσεκούρι στα Χανιά: Ελεύθερος ο 62χρονος που πυροβόλησε τον 19χρονο

Κρήτη
Επίθεση με τσεκούρι στα Χανιά: Ελεύθερος ο 62χρονος που πυροβόλησε τον 19χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 19χρονος που τραυματίστηκε από τον πυροβολισμό εξακολουθεί να νοσηλεύεται ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων ερευνά αν πρόκειται για έναν εκ των δύο δραστών, αναζητώντας ταυτόχρονα τον δεύτερο

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο 62χρονος που τη νύχτα της Τετάρτης 27 Απριλίου, δέχτηκε επίθεση με τσεκούρια μέσα στο σπίτι του στον Ταυρωνίτη Χανίων από δύο αδίστακτους ληστές.

Τραυματισμένος βαριά στο κεφάλι, ο 62χρονος που βγήκε στο μπαλκόνι και πυροβόλησε για να εκφοβίσει όπως είπε τους δράστες, εκτός από τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε με την σύζυγο του, βρέθηκε και αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 19χρονου αλλοδαπού όπως και των παραβάσεων του νόμου περί όπλων.

Διάβαστε ακόμη:

⇒ Συγκλονιστική μαρτυρία από την επίθεση με τσεκούρι στα Χανιά: «Μπήκαν να χτυπήσουν, όχι μόνο να ληστέψουν» (vid)

Αντιμέτωπος με το νόμο βρέθηκε ο 62χρονος κάτοικος Ταυρωνίτη ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας από αδίστακτους δράστες που του επιτέθηκαν με τσεκούρι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με την σύζυγο του. Η ενέργεια του να βγει στο μπαλκόνι και να πυροβολήσει μετά τη φυγή των ληστών, τραυματίζοντας έναν 19χρονο φερόμενο ως δράστη, τον οδήγησε στις ανακριτικές αρχές με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, αφέθηκε όμως ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο 19χρονος που τραυματίστηκε από τον πυροβολισμό στην ωμοπλάτη εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων ερευνά αν πρόκειται για έναν εκ των δύο δραστών, αναζητώντας ταυτόχρονα τον δεύτερο.

Την ίδια στιγμή, τόσο ο 62χρονος όσο και η 57χρονη σύζυγος του, με δυσκολία θα ξεπεράσουν το σοκ της επίθεσης που δέχτηκαν τη νύχτα της Τετάρτης 27 Απριλίου. Η συνήθεια τους να αφήνουν στην πόρτα τα κλειδιά, παραλίγο να σταθεί μοιραία.

Όλα έγιναν μέσα σε περίπου δέκα λεπτά τα οποία έχουν καταγραφεί σε κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, το υλικό της οποίας εξετάζουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας. Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν με τσεκούρια το ζευγάρι αφού πρώτα χτύπησαν στο κεφάλι τον 62χρονο, απέσπασαν χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ και κοσμήματα και διέφυγαν από τον κεντρικό δρόμο του Ταυρωνίτη. Μετά τη διαφυγή τους ο 62χρονος πυροβόλησε από το μπαλκόνι του σπιτιού του για να τους εκφοβίσει.

Η 57χρονη σύζυγος του 62χρονου, μιλώντας στο neakriti.gr είχε πει πως τη νύχτα της Τετάρτης, όπως συνηθίζουν, είχαν αφήσει τα κλειδιά πάνω στην πόρτα, κάτι που προφανώς δεν θα επαναλάβουν στο μέλλον. Από αυτήν την πόρτα της κουζίνας μπήκαν οι δύο ληστές αποφασισμένοι να αποσπάσουν χρηματικό ποσό το οποίο ενδεχομένως γνώριζαν πως είχε ο ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Όπως όμως τόνισαν τα θύματα αλλά και οι γείτονες τους που έσπευσαν για βοήθεια, οι δράστες δεν είχαν σκοπό μόνο τη ληστεία αφού χτύπησαν με μανία τον 62χρονο με τσεκούρι στο κεφάλι και στο σώμα ενώ απείλησαν επίσης με τσεκούρι και μαχαίρι την 57χρονη. Ζητούσαν επίμονα χρήματα και εξαπέλυαν απειλές.

Κάτοικοι του Ταυρωνίτη εμφανίζονται μουδιασμένοι μετά το απίστευτο περιστατικό, τονίζοντας ότι πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί διαρρήξεις, δράστες παραβιάζουν εισόδους και μπαίνουν σε σπίτια ,αλλά ποτέ μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι δεν είχαν έρθει αντιμέτωποι μαζί τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News